Elon Musk ve Mark Zuckerberg dövüşü Roma'da gerçekleşecek

Bir süredir teknoloji dünyası, çok da teknolojik olmayan bir olayı konuşuyor; Elon Musk ve Mark Zuckerberg'ün olası kafes dövüşü.
Elon Musk ve Mark Zuckerberg dövüşü Roma'da gerçekleşecek

Bir süredir teknoloji dünyası, çok da teknolojik olmayan bir olayı konuşuyor; Elon Musk ve Mark Zuckerberg'ün olası kafes dövüşü. Bugüne kadar bu dövüşü kaleme almadık çünkü olay ikilinin bir anlık hevesi gibi görünüyordu, ancak belli ki durum pek de öyle değil çünkü şu anda işler ciddiye binmiş durumda.

Öncelikle, bugüne kadar bu dövüşle ilgili neler yaşandığından bahsedelim. 

Elon Musk ve Mark Zuckerberg dövüşünün zaman çizelgesi

Elon Musk, haziran ayında Meta CEO'su Mark Zuckerberg'e bir kafes dövüşü için meydan okudu. Tabii ki o dönem bunu hepimiz "troll" içerik olarak nitelendirdik. Ancak akabinde Zuckerberg, Musk'ın tweet'inin ekran görüntüsünü, Instagram hikayesinde "Bana Konum Gönder" şeklinde paylaştı. Bu noktada bizim de kafamız karışmaya başladı ve aklımıza Friends dizisinin milyoneri Pete Becker geldi. Tek fark, Ultimate Fighting Champion'ına kafayı takan Becker yerine şu anda elimizde iki farklı milyarder buluyor; Musk ve Zuckerberg.

Bu atışmanın üzerinden biraz daha zaman geçti ve 6 Temmuz'da Threads uygulamasının piyasaya sürülmesinden kısa bir süre sonra Zuckerberg, 10 yılı aşkın bir süredir ilk kez Twitter'a girerek birbirini işaret eden iki Örümcek Adam'ın popüler meme'ini paylaştı. Zuckerberg bununla, açıkça Threads'in Twitter ile rekabet ettiği söylüyordu. 

Zuckerberg daha sonra Threads'in bir gün 1 milyar kullanıcıya ulaşacağını, Twitter'ın da böyle bir fırsatı olduğunu ancak başaramadığını söyledi. Sonrasında Musk, Meta'yı, şirketin fikri mülkiyetine erişimi olan eski Twitter çalışanlarını bünyesine katmakla suçladı ve şirketi tehdit etti. Meta bu iddiaları reddetti. 

Musk, 9 Temmuz'da attığı tweet'te Zuckerberg'e hakaret etti. Zuckerberg bunu dikkate almadı ve Threads 100 milyon kullanıcıya ulaştı. 27 Temmuz'da ise Zuckerberg personeline Threads'in lansmanından bu yana kullanıcılarının yarısından fazlasını kaybettiğini söyledi. Aradan 24 saatten az bir süre geçtikten sonra Musk, Twitter'ın aylık 540 milyondan fazla kullanıcısı olduğunu ve bunun yeni bir zirve olduğunu duyurdu. Musk'ın bu paylaşımı, şirketin adını X olarak değiştirdikten ve ikonik mavi kuş logosunu kaldırdıktan günler sonra geldi.

Yine biraz zaman geçti ve Zuckerberg'ün Instagram'da dövüşe hazırlanır gibi görünen fotoğraflarını paylaştığını gördük. Zuckerberg, Threads'te 7 Ağustos tarihli bir paylaşımında Musk'ın 26 Ağustos'ta maç yapma teklifini kabul etmediğini açıkladı. Musk da X'te kesin tarihin henüz belli olmadığını söyledi ve ekledi: "Yarın boynumun ve sırtımın üst kısmının MR'ını çektireceğim. Dövüşün gerçekleşebilmesi için ameliyat gerekebilir. Bu hafta belli olacak."

Dövüş, Musk'ın ve Zuckerberg'ün vakıfları tarafından yönetilecek

Şimdi ise X CEO'su Elon Musk, rakip sosyal medya platformu Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg ile arasındaki mücadelenin İtalya'da geçeceğini söyledi. Musk, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve ülkenin kültür bakanı Gennaro Sangiuliano ile kavga ve yeri hakkında bir görüşme yaptığını açıkladı. 

Musk: "Dövüş benim ve Zuck'ın vakıfları tarafından yönetilecek (UFC değil). Canlı yayın bu platformda (X) ve Meta'da olacak. Kamera çerçevesindeki her şey antik Roma olacak, yani hiç modern bir şey olmayacak. İtalya Başbakanı ve Kültür Bakanı ile konuştum. Destansı bir yer üzerinde anlaştılar. Yapılan her şey İtalya'nın geçmişine ve bugününe saygı gösterecek." dedi. 

Elon Musk, geçen hafta sosyal medya platformunda yaptığı başka bir paylaşımda "gün boyunca ağırlık kaldırdığını, dövüşe hazırlandığını" söylemiş, çalışmaya vakti olmadığını bu yüzden ağırlıkları işe getirdiğini eklemişti.

Dövüşün, Roma'da Colosseum'da gerçekleşeceği iddia ediliyor. Ancak söz konusu özellikle Musk olunca her an her şeyin değişebileceğini de akılda tutmak gerekiyor. Şu anda dövüşün günü belirsiz. Detaylar geldikçe sizlerle paylaşacağız. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.