TikTok, yapay zeka tarafından üretilen içerikleri etiketliyor

Şirketin amacı, içerik üreticileri tarafından paylaşılan içeriğin yapay zeka tarafından üretilip üretilmediğinin anlaşılmasını sağlamak.
TikTok, yapay zeka tarafından üretilen içerikleri etiketliyor

TikTok, yapay zekâ tarafından üretilen videoları etiketliyor. Şirketin amacı içerik üreticileri tarafından paylaşılan içeriğin yapay zeka tarafından üretilip üretilmediğini belirlemek. 

Sosyal medya danışmanı Matt Navarra'nın paylaştığı bilgiye göre, video yükleme aşamasında "daha fazla seçenek" bölümü altında yeni bir "Yapay Zeka Tarafından Oluşturulan İçerik" seçeneği görülmeye başlandı. Yani özellik, içerik üreticilerin yapay zeka tarafından oluşturulan içerikleri paylaşırken bunu belirtmeleri ve içeriğin yanlış etiketlenmesi durumunda içeriğin kaldırılabileceği konusunda uyarıda bulunuyor. Yani, TikTok içerik üreticilerine içeriği uygun şekilde etiketlemeleri gerektiği konusunda bir hatırlatma yapıyor.

Yapay zeka tarafından oluşturulan içeriklerin kullanıcı tarafından daha kolay anlaşılması oldukça önemli. Bir taraftan türetici hakların korunması açısından da kritik. Bu yüzden sosyal medya platformları içerik üreticilerinin haklarını korumalarına ve uygun şekilde tescil edilmelerine yardımcı olmak için çalışıyor.

Geçen hafta Instagram'ın ana şirketi Meta'nın yapay zekâ tarafından üretilen içerikleri etiketleme üzerine çalıştığı haberi gündeme geldi. Google, Amazon, Microsoft da bu konu üzerine çalışmalarını sürdürüyor.

Etiketleme özelliği, izleyicilerin bu tür içerikleri daha iyi anlamalarına yardımcı olacak. Böylece manipülasyon veya yanıltıcı içeriklerin önüne geçilecek. Haziran ayında Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Vera Jourova, "Microsoft için Bing Sohbet, Google için Bard gibi üretken yapay zekayı hizmetlerine entegre eden şirketlerin, bu hizmetlerin kötü niyetli aktörler tarafından dezenformasyon üretmek amacıyla kullanılmaması için gerekli tedbirleri almaları gerekmektedir" ifadelerini kullanarak bu konuya dikkat çekmişti. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.