Kanser hastalarına odaklanan biyoteknoloji girişimi Georgiamune, 75 milyon dolar yatırım aldı

Georgiamune, 2014 yılında dünyaca ünlü onkolog Dr. Samir Khleif tarafından faaliyete geçti. Şirket, hastalıklarla mücadele etmek için bağışıklık sistemini etkili bir şekilde kullanmayı hedefliyor.
Kanser hastalarına odaklanan biyoteknoloji girişimi Georgiamune, 75 milyon dolar yatırım aldı

Odağına kanser hastalarını alan biyoteknoloji şirketi Georgiamune, 75 milyon dolar yatırım aldı. A Serisi yatırım turuna General Catalyst ve Parker Institute for Cancer Immunotherapy liderlik etti. ABD merkezli şirketin yatırım turunun diğer katılımcıları arasında Mubadala Capital, Alexandria Venture Investments, Catalio Capital Management, CJNV BioVenture ve Verition Fund Management yer alıyor. 

Georgiamune, 2014 yılında dünyaca ünlü onkolog Dr. Samir Khleif tarafından faaliyete geçti. Şirket, hastalıklarla mücadele etmek için bağışıklık sistemini etkili bir şekilde kullanmayı hedefliyor. Georgiamune, bağışıklık sisteminin hastalıklara yanıt veren sinyal yollarını "yeniden programlamak" istiyor.

Bağışıklık sisteminin nasıl çalıştığını ve hastalıklara karşı verdiği tepkiyi değiştirmek isteyen Georgiamune, hastalıkların gelişimini engellemeyi ve tedavi etmeyi amaçlıyorlar. Bu tür bir yaklaşım, immünoterapi olarak biliniyor. Bağışıklık sisteminin kendi doğal yeteneklerini kullanarak hastalıklarla mücadele etmesine yardımcı oluyor.

Girişimci akademisyen GIM-122 adlı bir monoklonal antikorunu keşfetti. GIM-122, bağışıklık sisteminin kanser hücrelerine yönelik tepkisini artırmak ve kanser hücrelerinin direncini kırmayı hedefliyor.

Georgiamune, bu doğrultuda bir ilaç geliştirdi. Bu ilacın klinik denemelerine başlatmak için gereken resmi izin olan İlk İnceleme Aşamasında İlaç (IND) başvurusu ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) tarafından onaylandı.

Dünya genelinde 2020'de, 19 milyon 292 bin 789 kişiye kanser teşhisi konulurken, 9 milyon 958 bin 133 kişi kanser nedeniyle hayatını kaybetti. Bu alanda çalışan teknoloji şirketleri yatırımcıların dikkatini çekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.