Google Dokümanlar ve Google Drive'a elektronik imza özelliği geliyor

E-imza özelliği, ilk etapta bireysel ve çeşitli grup hesapları için Google Dokümanlar ve Google Drive'a özel olarak kullanılabilecek.
Google Dokümanlar ve Google Drive'a elektronik imza özelliği geliyor

Her şeyi uzaktan yapılmaya başladığı bu dönemde, herhangi bir belgeyi imzalamak için fiziksel kağıt ve kalem kullanma devri yerini, yavaş yavaş elektronik imzaya bırakıyor. Dijital ortamda gerçekleştirilen işlemlerde kimlik doğrulama amacıyla kullanılan ve yazılı bir imzanın dijital eş değeri olan bir teknoloji olarak tanımlayabileceğimiz elektronik imza, veya e-imza, e-ticaret, dijital sözleşmeler ve diğer birçok online işlemde güvenliği ve gizliliği sağlamak için önemli bir rol oynuyor.

Şimdi ise Google, bu teknolojiyi ürünlerine entegre etmeye başladı ve Google Workspace'teki e-imza özelliğinin açık beta sürümünü duyurdu. Buna göre e-imza, ilk etapta bireysel ve çeşitli grup hesapları için Google Dokümanlar ve Google Drive'a özel olarak kullanılabilecek.

E-imza özelliği nasıl kullanılır?

E-imza özelliği, uygulama veya sekme değiştirmek zorunda kalmadan doğrudan Google Drive'dan resmi bir sözleşme imzalamanıza olanak tanıyor. Aynı zamanda, alanları (200 adede kadar) bir belgeye sürükleyip bırakarak imza talep etme olanağı da sunuyor. Buna isim, baş harfler ve imzalandığı tarih de dahil ediliyor. Google daha sonra kilitli bir PDF dosyası oluşturup bunu belirtilen alıcılara gönderiyor. Böylece e-imza taleplerinin durumunu izleme olanağına kullanıcıya sunulmuş oluyor. İşlem tamamlandığında, imzalı PDF imzalayanın Drive'ına ayrı olarak ekleniyor ve hem talep edene hem de imzalayan kişiye e-posta eki olarak gönderiliyor.

İleriye dönük olarak Google, e-imzalar için, birden fazla kullanıcıdan imza talep etme yeteneği, Gmail dışı kullanıcılardan e-imza talebi, Drive'da depolanan PDF dosyalarında e-imza oluşturma, tamamlanan tüm sözleşmeler için otomatik denetim raporu özelliklerini de aktif etmek istiyor.

E-imza özelliği şu anda Google Workspace bireysel kullanıcıları için açık beta sürümünde mevcut halde. İlerleyen günlerde beta sürümüne Google Workspace Business Standard, Business Plus, Enterprise Starter, Enterprise Standard, Enterprise Plus, Enterprise Essentials, Enterprise Essentials Plus, Education Plus ve Nonprofits müşterilerinin de katılacağı tahmin ediliyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.