Gmail'in mobil uygulamaları için çeviri özelliği aktif edildi

Google, daha önce yalnızca internet tarayıcıları üzerinden erişilebilen çeviri özelliğini mobil cihazlardaki Gmail uygulamasına da ekledi.
Gmail'in mobil uygulamaları için çeviri özelliği aktif edildi

Google, daha önce yalnızca internet tarayıcıları üzerinden erişilebilen çeviri özelliğini Android ve iOS işletim sistemine sahip mobil cihazlardaki Gmail uygulamasına eklediğini duyurdu. Bu özellik, kullanıcıların kendi ana dilleri dışındaki dillerde yazılmış e-postaları daha iyi anlamalarını ve bu e-postalara daha kolay yanıt vermelerini sağlamayı amaçlıyor. 

Kullanıcılar, bu özellik ile üçüncü taraf uygulamalara veya bilgisayarlarına ihtiyaç duymadan e-postaları başka dile çevirebiliyor. Yeni çeviri özelliği, ilk olarak Android kullanıcıları için aktif edildi; önümüzdeki dönemde iOS destekli cihazlarda da kullanıma açılacak. Çeviri özelliği 100'den fazla yabancı dili destekliyor. 

Özelliği kullanmak da oldukça basit. Kullanıcılara gelen e-postalar ilk olarak "çevir" banner'ı ile gösterilecek. Kullanıcılar, bu banner'a dokunarak çeviri seçeneklerine erişebilecek. Yani, kullanıcılara e-postanın içeriğini kendi ana dillerine çevirmek için seçenekler sunulacak. Kullanıcı, metni çeviri sonrası tekrar orijinal dilinde görmek istiyorsa, bu seçeneği kullanarak yeniden orijinal haline getirebilecek. Belirli bir dil için otomatik çeviriyi etkinleştirerek gelecekte aynı dilde gelen e-postalar otomatik olarak çevirilecek. Özetle bu özellik, Google Chrome tarayıcısının çeviri pop-up'ına fazlasıyla benziyor.

Eğer bir e-posta içeriği otomatik olarak tanınmazsa, kullanıcılar Gmail arayüzünün sağ üst köşesinde bulunan üç noktalı menüye erişerek çeviriyi manuel olarak başlatabilecek. 

Ayrıca, kullanıcılar belirli bir dil için çeviriyi devre dışı bırakma seçeneğine de sahip. Eğer bir kullanıcı belirli bir dildeki çevirileri istemiyorsa, çeviri banner'ında bulunan "x" simgesine tıklayarak ve "tekrar çevirme" butonunu seçerek bu çeviriyi kalıcı olarak devre dışı bırakabilecek. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.