Reklam platformu Monetizr, Ludus Ventures'ın katıldığı turda 4 milyon dolar yatırım aldı

Monetizr, mobil oyunlarda reklamcılık potansiyelini açığa çıkarmaya odaklanıyor.
Reklam platformu Monetizr, Ludus Ventures'ın katıldığı turda 4 milyon dolar yatırım aldı

Reklam platformu Monetizr, 4 milyon dolar yatırım aldı. Change Ventures liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna Techstars ve Ludus Ventures katılım gösterdi. Yatırım turuna ilgi gösteren melek yatırımcılar arasında Marketecture Media CEO'su Ari Paparo ile InfoScout/Numerator'ın kurucusu Jared Schrieber yer aldı. 

Bu arada Monetizr'ın yatırımcılarından Ludus Girişim Stüdyosu'nun, 2021'in 3. çeyreğinde 3 farklı erken aşama oyun stüdyosuna yatırım yaparak dikkatleri üzerine çektiğini hatırlatalım. 2021 yılında Ludus, Türkiye’de Maestro, Paxie ve  Stardust Games, Finlandiya’da StageZero ve ABD'de Monetizr olmak üzere toplamda 5 şirkete 2,5 milyon doların üstünde yatırım yapmıştı. 

Procter & Gamble gibi Fortune 500 şirketleriyle ve Voodoo gibi önde gelen küresel oyun yayıncılarıyla iş ortaklığı kuran Monetizr, yatırımı ABD'deki satış ekibini ölçeklendirmek için kullanacak. Bunun yanı sıra yatırım, Londra, Riga ve Helsinki'deki geliştirici merkezlerini inşa etmek için kullanılacak. 

Reklamcılık bütçeleri oyun içi reklamlara kaymayı sürdürürken, Monetizr, mobil oyunlarda reklamcılık potansiyelini açığa çıkarmaya odaklanıyor. Monetizr, veri odaklı platformu üzerinden marka yöneticilerinin ölçeklenebilir ve uygun maliyetli reklamlar almalarını sağlıyor. Şirket aynı zamanda oyun yayıncılarının tanımladıkları yeni oyun içi reklam varlıkları sayesinde gelir elde etmesine destek oluyor. 

Bununla birlikte Monetizr'ın oyun deneyimini zenginleştirerek markalara, bir hikaye anlatma imkanı sunduğunu belirtelim. Backend tarafında ise SDK anonim tüketici davranışları verileri sunuyor. Apple'ın çerezleri devre dışı bırakan gizlilik kurallarının sektörde yarattığı değişimi düşünecek olursak, Monetizr'ın bu duruma çoktan hazırlıklı olduğunu söyleyebiliriz. 

Son olarak Monetizr’ın etkileşim verilerinin Nielsen gibi bağımsız 3. taraflar tarafından ölçümlenebildiğini belirtelim. Monetizr, Oracle Moat Measurement gibi pazarlama odaklı otomasyon çözümleriyle de uyumlu. 

Oyun içi reklamcılığın 2023 yılında 32 milyar dolara, 2027 yılında ise 46 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Monetizr, sunduğu çözümlerle ve etkileşim odaklı yaklaşımıyla pazarın önde gelen oyuncularından biri olabilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.