Yapay zeka ile endüstriyel makineleri takip edebilen Tractian, 45 milyon dolar yatırım aldı

Tractian, B serisi yatırım turunda 45 milyon dolar yatırım aldı. Tractian'ın 45 milyon dolarlık B serisi yatırım turu, General Catalyst liderliğinde gerçekleşti.
Yapay zeka ile endüstriyel makineleri takip edebilen Tractian, 45 milyon dolar yatırım aldı

Endüstriyel makinelerin ve elektrik altyapılarının durumunu takip edebilmek için yapay zeka destekli bir araç sunan Tractian, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Tractian tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, B serisi yatırım turunda 45 milyon dolar yatırım aldı.

Tractian'ın 45 milyon dolarlık B serisi yatırım turu, General Catalyst liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna, General Catalyst haricinde ise şirketin mevcut yatırımcıları arasında yer alan Next47 ve melek yatırımcılar Ronan de Hooge, Ron Gill ve Andy McCall de katıldı.

Alınan 45 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Tractian'ın bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 63 milyon doların üzerine çıktı. Girişimin güncel değerlemesi ile ilgili herhangi bir bilgi ise paylaşılmadı. Tractian, yeni yatırımı yapay zeka teknolojisini geliştirmek, Ar-Ge çalışmaları yapmak ve daha fazla ürünü takip edebilmek için kullanacak.

2019 yılında Gabriel Lameirinhas ve Igor Marinelli tarafından ABD'de kurulan Tractian, endüstriyel makinelerin takip edilebilmesine odaklanıyor. Özellikle büyük fabrikalar ve üretim tesisleri içinde çok sayıda endüstriyel makine yer alıyor. Makinelerin genel durumlarının takip edilmesini yapay zeka ile birlikte gerçekleştiren Tractian, işletme sahiplerinin işlerini kolaylaştırıyor.

Sunduğu teknoloji ile birlikte endüstriyel makinelerdeki sorunları tespit edebilen Tractian, makineleri takip edebilmek için çeşitli sensörler kullanıyor. Yapay zeka teknolojisi ile birlikte sensörlerden elde ettiği verileri işleyen girişim, tespit ettiği sorunları ise firma sahiplerine detaylı olarak aktarıyor.

Tractian şirketinin müşterileri arasında ise John Deere, Procter & Gamble, Caterpillar, Goodyear, Carrier, Johnson Controls ve Bimb gibi önemli markalar yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.