Yerli girişim Erguvan, Emirates NBD ve Deniz Ventures'tan 7,33 milyon dolar değerleme ile yatırım aldı

Deniz Ventures, Emirates NBD ile iklim ve finans teknolojileri girişimi Erguvan’a 7,33 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım yaptı.
Yerli girişim Erguvan, Emirates NBD ve Deniz Ventures'tan 7,33 milyon dolar değerleme ile yatırım aldı

DenizBank’ın hayata geçirdiği yatırım fonu Deniz Ventures, Emirates NBD ile girişimcilik alanında kurduğu stratejik ortaklık kapsamında, iklim ve finans teknolojileri girişimi Erguvan’a 7,33 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım yaptı.

2022’de kurulan Erguvan, finansal kuruluşlar ve kurumsal şirketlerin iklim değişikliği etkilerini ve risklerini yönetmeleri için dijital altyapılar sağlıyor. Türkiye’nin ilk ve tek çevresel emtialar pazar yeri Erguvan Marketplace’in yanı sıra Erguvan İklim Aksiyonu Platformu adı altında API (uygulama programlama ara yüzü) tabanlı modüler karbon ayak izi yönetimi çözümlerini bir araya getiriyor.

NEOHUB Genel Müdürü Gürhan Çam yaptığı değerlendirmede, Erguvan’a yaptıkları yatırımın, Emirates NBD’nin kurduğu yeni fonun ilk yatırımı olması nedeniyle kendileri için önemli olduğunu söyledi. Çam: "Erguvan’ın geliştirdiği inisiyatif, çevresel etkiyi ölçme ve daha etkili sürdürülebilirlik stratejileri geliştirme yolunda önemli veriler sunacak. Teorik olarak bugün ilginç gelse de Erguvan sayesinde ülkemiz sürdürülebilirlik ihraç ediyor olacak. Deniz Ventures olarak, Emirates NBD ortaklığı ile startup ekosistemini desteklemeye devam edeceğiz." dedi.

Erguvan kurucu ortağı ve CEO’su Barış Balat, Erguvan Marketplace’i 2050’de 250 milyar dolar seviyelerinde işlem hacmi beklenen gönüllü karbon piyasasında dünyanın önde gelen alım satım platformlarından biri haline getirmek istediklerini söyledi. 

Şirketin bu kapsamda ikinci hedefi ise finansal kuruluşlar ve kurumsal şirketler nezdinde karbon ayak izi yönetimi konusunda en iyi çözümü sunarak öncelikli tercih olmak şeklinde açıklandı. Balat, "İklim risklerinin yönetimine bir teknoloji şirketi olarak yaklaşmanın ve ölçeklenebilir dijital çözümler geliştirmenin faydalarını bu noktada göreceğimize inanıyoruz. Bu hedeflere giderken, Emirates NBD Group ve Deniz Ventures ortaklığımızın bize büyük güç katacağını düşünüyoruz. Bu yatırım, ortaklarımızın iklim değişikliği alanında somut ilerlemeleri teşvik etmeye olan bağlılıklarının yanında finansal kuruluşların bu alandaki güç ve sorumluluklarının farkında olduklarının da altını çiziyor." dedi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.