Mobil sağlık ve fitness uygulama pazarında, uygulama indirmeleri düşse de gelirler yüksek

Sağlık ve fitness uygulamalarının indirilme sayısı 2022'de 1.4 milyara ulaştı. Bu sayı, 2020 ile karşılaştırıldığında oldukça düşük kalıyor.  
Mobil sağlık ve fitness uygulama pazarında, uygulama indirmeleri düşse de gelirler yüksek

Günümüzde teknolojinin hızlı ilerlemesi, yaşam tarzlarımızı kökten değiştirirken, sağlığı ve sporu da yaşamın ayrılmaz bir parçası haline getiriyor. İnsanlar, daha aktif ve sağlıklı bir yaşam tarzını benimseme konusundaki isteklerini, akıllı telefonlarının ve diğer dijital cihazlarının yardımıyla gerçekleştirmeye başladılar. Sağlık ve spor uygulamalarının popülaritesi, giderek artan bir hızla yükseliyor.

Evet, dünya genelinde çoğu Covid-19 kısıtlamaları kaldırıldığı halde, belirli sağlık ve fitness uygulamalarının popülerliğini koruduğu bir gerçek. Fitness uygulamalarına yönelimi Covid-19 pandemisinin karantina uygulamalarında artarken kişiye özel online eğitimlerin salgın sonrası kalıcı olması bekleniyordu. 2020'nin ilk çeyreğinde sağlık ve fitness uygulamaları 593 milyon kez indirildi. Aynı yıl fitness uygulamaları kullanıcı sayısı yüzde 45 arttı.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.