Instagram, istenmeyen görsel ve videolara karşı yeni mesaj kısıtlamaları getirdi

Kısıtlamalar kapsamında sizi takip etmeyen birine sayısız DM isteği göndermek yerine bundan böyle yalnızca bir mesaj gönderebileceksiniz. Bu DM istekleri yalnızca metin mesajları ile gerçekleştiriliyor, görsel, video veya ses kaydı gönderilemiyor.
Instagram, istenmeyen görsel ve videolara karşı yeni mesaj kısıtlamaları getirdi

Instagram, kullanıcıları özel mesajlarda istenmeyen görseller ve videolardan korumak için yeni bir özellik yayına aldı. Bir süredir test sürecinde olan bu yeni özellik sayesinde kullanıcılar, kendilerini takip etmeyen kişilere mesaj gönderirken iki yeni kısıtlamaya karşılaşacak.

İlk kısıtlama kapsamında geçmişte olduğu gibi birine sayısız DM isteği göndermek yerine bundan böyle yalnızca bir mesaj gönderebileceksiniz. Karşı taraf mesaj talebini kabul ettikten sonra bu kişilere birden fazla mesaj göndermeniz mümkün olacak. 

İkinci kısıtlama ise DM isteklerinin yalnızca metin mesajları ile gerçekleştirilebilmesini sağlıyor. Kullanıcılar, kendilerini takip etmeyen kişilere DM talebi kapsamında görsel, video veya ses kaydı gönderemiyor. Instagram'ın paylaştığı bilgilere göre bu iki kısıtlama, kullanıcıların takip etmediği kişilerden istenmeyen görsel veya video almasını önleyecek. Bununla beraber yabancılar, sürekli mesaj gönderimi gerçekleştiremeyecek. 

Şirket, bu yeniliklerin özellikle DM yoluyla taciz edilen kadın kullanıcılara yarar sağlayacağını ifade ediyor. Meta'da Kadınların Güvenliği departmanı direktörü olarak görev yapan Cindy Southworth, "İnsanların kendi gelen kutusunu açtığında güvende ve kontrol sahibi hissetmesini istiyoruz." ifadesini kullandı. 

Aslına bakarsanız, Instagram daha önce de platforma çeşitli kısıtlamalar getirmişti. Şirket, Kullanıcıların DM taleplerinde ve yorumlarda kullanılan saldırgan kelimeleri, ifadeleri ve emojileri otomatik olarak sınırlamanızı sağlayan Sınırlı Etkileşimler özelliğini yayına almıştı. 

Bu arada istenmeyen yorumlar için "Kısıtlılar" seçeneğini de kullanmanız mümkün. Sizi rahatsız eden bir kişiyi "Kısıtlılar" listesine eklediğinizde, gönderilerinize bıraktığı yorumlar, yalnızca kendine görünür olur. Aynı şekilde bu kişilerin size göndereceği mesajlarda DM istekleri sekmesine düşecektir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.