Google, özel iletişim bilgileri online olarak paylaşıldığında kişiyi uyaracak

Adres, telefon numarası veya e-posta adresi gibi iletişim bilgileriniz web'de yayınlandığı zaman Google'dan bunları kaldırmasını talep edebileceksiniz.
Google, özel iletişim bilgileri online olarak paylaşıldığında kişiyi uyaracak

Teknoloji çağında en önemli kavramlardan biri olarak sayabileceğimiz gizlilik, son dönemde büyük teknoloji şirketlerinden sosyal ağlara kadar hemen hemen herkesin gündeminde. İnternet ve akıllı telefon kullanımının artmasıyla hakkımızda istemediğimiz kadar bilginin web'de dolaştığını görüyoruz. Kimi zaman hiç istemesek bile iletişim bilgilerimizin yayıldığına şahit oluyoruz. 

Gizliliğe daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bu zamanlarda Google, yeni bir özelliği yayına aldığını açıkladı. Bundan böyle adres, telefon numarası veya e-posta adresi gibi iletişim bilgileriniz web'de yayınlandığı zaman Google'dan size bununla ilgili bir bildirim gelecek. Böylece sizden gizli paylaşılan bu bilgilerin arama sonuçlarından kaldırılmasını veya bu konuda bir inceleme yapılmasını talep etmeniz mümkün olacak

Söz konusu güncellemeyle birlikte, bilgilerinizi Google'da arama yapmak zorunda kalmadan bulabileceksiniz. Kişisel bilgilerinizi girdikten sonra, gösterge paneli otomatik olarak eşleşme içeren web sitelerini çekecek ve bilgilerin göründüğü her web sayfasını gözden geçirmenize, ardından bilgilerinizi bu sitelerden kaldırmak için bir istek göndermenize izin verecek. Bu sonuçlar, "results about you" kısmında görünecek. 

Bundan önce kişisel bilgileri kaldırmak için kişinin manuel olarak tarama yapması gerekiyordu. Google'ın yeni özellikle yaptığı en önemli şey, bu süreci otomatikleştirmek oldu diyebiliriz. Bu arada şunu da belirtmek gerek; bilgilerinizin Google'dan kaldırılması, web'den tamamen silindiği anlamına gelmiyor. 

Google'ın kaldırabileceği ve kaldıramayacağı arama sonuçları türleri konusunda da bazı sınırlamaları var. Şirket, hükümetlerden veya eğitim kurumlarından alınan sonuçlarla ilgili işlem yapamıyor. Ancak yine de bu güncelleme, şirketin gizlilik konusunda attığı önemli adımlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.