Yapay zeka işlemcileri geliştiren Tenstorrent, 100 milyon dolar yatırım aldı

Tenstorrent, yapay zeka uygulamalarında yüksek performans ve enerji verimliliği sağlamak üzere özel olarak tasarlanmış işlemciler üretiyor.
Yapay zeka işlemcileri geliştiren Tenstorrent, 100 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zeka işlemcileri üreten bir girişim olan Tenstorrent, 100 milyon dolar yatırım aldı. 100 milyon dolarlık yatırım turu, Hyundai Motor ve Samsung Catalyst Fund liderliğinde gerçekleşti. Kanada merkezli şirketin yatırım turuna Fidelity Ventures, Eclipse Ventures, Epiq Capital ve Maverick Capital katıldı. Şirket, yeni yatırımı ürün geliştirmek ve Ar-Ge çalışmaları için kullanacak.

Tenstorrent, 2016 yılında Ivan Hamer, Ljubisa Bajic ve Milos Trajkovic tarafından faaliyete geçti. Şirket, yapay zeka uygulamalarında yüksek performans ve enerji verimliliği sağlamak üzere özel olarak tasarlanmış yapay zeka işlemcileri üretiyor. Bu işlemciler, yapay zeka algoritmalarını hızlı ve verimli bir şekilde işleyebiliyor. Ayrıca RISC-V tabanlı IP çekirdeklerini lisanslama yoluyla müşterilere sunuyor. Bu sayede müşteriler, kendi silikon tasarımlarını yapabiliyor. Kendi özel uygulamaları için optimize edilmiş işlemciler oluşturabiliyor. Aynı zamanda Tenstorrent'in yapay zeka işlemcileri müşterilerin belirli uygulama ihtiyaçlarına yönelik olarak optimize edilebiliyor.  

Tenstorrent'in işlemcileri ve lisansları; otonom araçlar, yapay zeka tabanlı görüntü ve ses tanıma sistemleri, doğal dil işleme, finansal analizler ve daha pek çok uygulama alanında kullanılıyor.

Şirketin CEO'su Jim Keller "Hyundai Motor Group ve Samsung Catalyst Fund'ın liderliğinde gerçekleşen bu turda Tenstorrent'e gösterilen güven gerçekten gurur verici. Hyundai Motor Group'un Boston Dynamics'i satın alması, Aptiv ile ortak girişimi ve şimdi de bize yatırım yapmasıyla bu teknolojiyi agresif bir şekilde benimsiyor" diyerek yatırımın önemine dikkat çekiyor. 

Apple, Tesla, Intel gibi şirketlerde çalışan Keller, teknoloji dünyasının önemli isimlerden biri. Jim Keller, Tenstorrent'e  2020 yılında CTO olarak katıldı. Ocak 2023'te CEO koltuğuna atandı.

Yatırıma liderlik edenlerden Hyundai Motors, 2020'nin Aralık ayında da Hyundai Motor, Boston Dynamics'i yaklaşık 1 milyar dolara satın aldı. Bu Hyundai için önemli bir adım olarak nitelendirildi. Geçen yılın Haziran ayında Boston Dynamics'i satın alan Hyundai Motor, CES 2022'de yeni "Metamobility" kavramını tanıttı. Şirket, 2030 yılına kadar elektrikli araçlara 16 milyar dolar yatırım yapacak. Yıllık 1,87 milyon araç satmayı hedefleyen şirket, global elektrikli araç pazarında yüzde 7'lik pay elde etmeyi hedeflediği biliniyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.