Yerli foodtech girişimi Sorb, 3 milyon TL tohum yatırım aldı

Aktif bir yaşam tarzını benimseyen bireyler için özel olarak formüle edilen spor içeceği olarak tanımlanan Sorb, 2022 yılının sonunda Cahit Kapukıran ve Ali Bilen tarafından faaliyete geçti.
Yerli foodtech girişimi Sorb, 3 milyon TL tohum yatırım aldı

Elektrolit ve mineralleri hızlı bir şekilde geri kazandırmayı amaçlayan Sorb, 3 milyon TL tohum yatırım aldı. A Serisi yatırım turu öncesinde gerçekleşen tohum yatırım turuna; Robert Baler, Bora Koçyiğit, Alper Özdemir, Cenk Üstündağ ve mevcut diğer yatırımcılar katıldı. Sorb, yeni gelen yatırımı satış kanallarını genişletmek ve pazarlama faaliyetlerini artırmak için kullanacağını açıkladı.

Temelinde bir gıda teknolojileri (Foodtech) girişimi olan Sorb, geçtiğimiz yılın Mayıs ayında Selim Şahinbaş, Hasan Ekin Sezer, Efe Kantel, Alp Horoz, Emir Gönensin ve Doruk Akpek’ten tohum öncesi yatırım almıştı.

Aktif bir yaşam tarzını benimseyen bireyler için özel olarak formüle edilen spor içeceği üreten Sorb, 2022 yılının sonunda Cahit Kapukıran ve Ali Bilen tarafından faaliyete geçti. Sorb, vücuda su ve çeşitli anahtar elektrolitler ve minerallerin girişini hızlıca sağlıyor. Doğal aromayla tatlandırılan ve elektrolit içeren spor içeceğinin içinde sodyum, potasyum, magnezyum, klorür, çinko mineralleri, C-B3-B5-B6-B12 vitaminleri ve glukoz bulunuyor. 

Elektrolit tozları, vücuttaki elektrolit dengesini sağlamak veya yeniden kazanmak amacıyla kullanılan ürünler olarak biliniyor. Elektrolitler, vücutta bulunan mineral ve iyonlardır ve sinir iletimi, kas fonksiyonu, sıvı dengesi ve pH düzenlemesi gibi birçok hayati işlevi destekliyor.

Buna paralel olarak Sorb, sıvı-elektrolit dengesinin sadece profesyonel sporcular için değil, herkes için önemli olduğu bakış açısıyla kurulan bir girişim olarak öne çıkıyor. Şirket, sağladığı ürünlerle aktif yaşam süren bireylerin elektrolit ve mineral ihtiyaçlarını karşılayarak sağlıklı bir yaşam tarzına katkıda bulunmayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.