VR odaklı mental sağlık girişimi Mindway, Fatih İşbecer ve APY Ventures’tan yatırım aldı

Mindway'in yeni yatırımı, girişim ve yatırım ekosistemimizin önemli isimleri arasında yer alan Fatih İşbecer ve APY Ventures’tan geldi.
VR odaklı mental sağlık girişimi Mindway, Fatih İşbecer ve APY Ventures’tan yatırım aldı

Odağına sanal gerçeklik gözlüklerini alan bir mental sağlık uygulaması olan Mindway, yatırım aldığını duyurdu. Mindway tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, köprü turunda yeni yatırım aldı. Mindway'in yeni yatırımı, girişim ve yatırım ekosistemimizin önemli isimleri arasında yer alan Fatih İşbecer ve APY Ventures’tan geldi.

Yatırımın finansal detayları ile ilgili herhangi bir bilgi ise paylaşılmadı. 2022 yılının Haziran ayında Tevfik Ufuk Demirbaş ve Tim Levent Yurdum tarafından Fatih İşbecer’in 200 bin dolarlık tohum öncesi yatırımı ile kurulan Mindway, sanal gerçeklik gözlükleri için uygulama geliştiriyor.

Mindway kurucuları

Mindway tarafından aktarılan bilgilere göre alınan yeni yatırım, Apple Vision Pro platformu için üretimin hızlandırılması ve Meta Quest platformunda ölçeklenmek için kullanılacak. Meta Quest için geliştirilen Mindway isimli sanal gerçeklik uygulamasının Oculus uygulama mağazası içinde mevcut durumda olduğunu da ekleyelim.

Ülkemizde VR alanında pek fazla know-how olmamasına rağmen hızlı ve çok kaliteli üretim yapan bir ekip kurduklarını belirten Mindway kurucu ortağı Tevfik Ufuk Demirbaş, globaldeki rakiplerinden çok daha hızlı geliştirdikleri ürünlerinin hem B2C hem B2B alanında başarı gösterdiğini de aktardı.

İnsanlar her daim iç dünyalarında yaşadıkları sorunlara çözüm aradığını fakat mobil uygulamaların kullanıcıya yaşattığı wellbeing deneyimi sürükleyici olmadığını belirten Mindway kurucu ortağı Tim Levent Yurdum, sanal gerçeklikte insanları dış dünyadan kopararak kendi içlerinde bir yolculuğa çıkardıklarını ve bu dünyayı onların duygusal yetenekler, mental başa-çıkma yöntemleri geliştirebilecekleri şekilde kurguladıklarını belirtti. Son olarak Mindway'in yatırım turlarının tohum yatırım turuyla devam etmeyi planladığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.