Meta, farklı kişiliklere sahip yapay zeka sohbet robotlarını tanıtmaya hazırlanıyor

"Persona" olarak adlandırılan bu sohbet robotlarının, platformun 4 milyar kullanıcısıyla tartışmalar yapmak üzere tasarlandığı belirtiliyor.
Meta, farklı kişiliklere sahip yapay zeka sohbet robotlarını tanıtmaya hazırlanıyor

Meta, yapay zeka tarafından desteklenen ve farklı kişilikler sergileyen bir dizi sohbet robotunu tanıtmaya hazırlanıyor. "Persona" olarak adlandırılan bu sohbet robotlarının, platformun 4 milyar kullanıcısıyla tartışmalar yapmak üzere tasarlandığı belirtiliyor.

Financial Times'ın haberine göre Meta, aralarında ünlü tarihi figürler gibi konuşan veya farklı tarzlarda seyahat tavsiyesi sunanların da bulunduğu sohbet robotlarının prototiplerini oluşturdu. Şirket bu sohbet robotlarını önümüzdeki ayın başlarında piyasaya sürmeyi planlıyor. Yeni bir arama işlevi sağlamanın ve öneriler sunmanın yanı sıra, sohbet robotlarının kullanıcıların etkileşim kurması için eğlenceli bir ürün olması amaçlanıyor.

Şirketin, yapay zeka sohbet robotlarından edindiği kullanıcı verileri ile ne yapacağı belirsiz

Ancak tüm bunların yanı sıra söz konusu Meta olunca akla ilk olarak "verilerin ne olacağı" sorusu geliyor. Bu konuda uzmanlar gizlilik konusunda endişelerini dile getirince Meta'nın herhangi bir yorum yapmaktan kaçındığını da belirtmek gerek. Zira söz konusu yapay zeka sohbet robotları olunca kişilerin konuşmalarının gizliliği de bir hayli önem taşıyor. Meta'nın bu süreçte kullanıcılardan gelecek verilerle ne yapacağı ise belirsizliğini koruyor. 

Geliştirme sürecinin bir parçası olarak Meta, büyük dil modellerine güç sağlamak için on binlerce GPU edinmeye çalışıyor. Şirket, sohbet robotlarının tarafsız olduğundan ve tehlikeli materyal ya da yanlış bilgi yaymadığından emin olmak için muhtemelen uzmanların incelemesiyle karşı karşıya kalacak. Meta, önceki yapay zeka modellerinin yanlış bilgi ve nefret söylemi üretmesiyle bu alanda zorluklarla da karşılaşmıştı.

Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg, asistan olarak hareket eden ya da kullanıcıların işletmeler ve içerik oluşturucularla etkileşime girmesine yardımcı olan yapay zeka aracılarına yönelik çalışmalar yaptıklarını daha önce ifade etmişti. Şirket ayrıca müşteri hizmetleri için yapay zeka araçları ve personel için yapay zeka destekli dahili bir üretkenlik asistanı geliştirmek için de çaba gösteriyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.