Callendoc markası ile yurt dışına açılan Bulutklinik, Berlin ofisini açtı

Berlin ofisi ile birlikte yurt dışı açılımına başlayan Bulut Klinik, Callendoc GmbH markası ile birlikte başta Almanya olmak üzere tüm Avrupa'ya hizmet sunmayı hedefliyor.
Callendoc markası ile yurt dışına açılan Bulutklinik, Berlin ofisini açtı

Hastaları doktorlarla online olarak buluşturan Bulutklinik'in 5 milyon 454 bin TL yatırım aldığını 2021 yılının Kasım ayında sizlere aktarmıştık. Yatırımın ardından yurt dışı açılımı ve büyüme çalışmalarını hızlandıran Bulutklinik, Berlin ofisini açtığını duyurdu.

Webrazzi Arena girişimleri arasında da yer alan Bulutklinik, 2016 yılında Yusuf Güleç ve Ali Hulusi Ölmez tarafından kurulan yeni nesil dijital sağlık uygulaması olarak hizmet veriyor. Bulutklinik, geçtiğimiz dönemlerde online doktor görüşmeleri (telemedicine) hizmetini daha geniş kitlelere yayabilmek için yatırımlar da almıştı.

Berlin ofisi ile birlikte yurt dışı açılımına başlayan Bulut Klinik, Callendoc GmbH markası ile birlikte başta Almanya olmak üzere tüm Avrupa'ya hizmet sunmayı hedefliyor. Geliştirdiği mobil uygulama sayesinde doktor ve hastalara kullanım kolaylığı sağlayan girişim, 2023 yılı itibarıyla 12 bin aktif klinik ve 3,9 milyon hastaya hizmet verir hale de geldi.

Doktorlar, Bulutklinik'in Muayene Bilgi Yönetim Sistemi (MBYS) sayesinde hasta takip süreçlerini kolayca yönetebiliyor. Uygulamanın kullanıcıları ise her branştan binlerce doktora erişebiliyor.

Dijital sağlık çözümlerini sigorta şirketlerine de sunmayı hedefleyen Bulutklinik, Allianz Sigorta ile iş birliğine gitti. İş birliği kapsamında Allianz'ın anlaşmalı hekimleri ile sigortalılarını bir araya getiren Vivy uygulamasının online görüşme altyapısını Bulutklinik tarafından sağlanacak.

Bulutklinik'in temel hedefi ise Türkiye’de edindiği bilgi birikimi ve deneyimini kullanarak Avrupa pazarında dijital sağlık odaklı çözümler üretmek. Almanya sağlık sisteminde muayenehanelerin önemli bir yer tuttuğunu belirten Bulutklinik Medikal Direktörü Dr. Necip Yarız, Türkiye’ye oranla pazarın hem sayıca hem de hacimce büyüklüğünün global açılım için ilk ayaklarının Almanya olmasını sağladığını dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.