Kurucuları arasında Bahadır Özdemir'in de yer aldığı Airalo, 60 milyon dolar yatırım aldı

Airalo tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, B serisi yatırım turunda 60 milyon dolar yatırım aldı. Airalo'nun 60 milyon dolarlık B serisi yatırım turu, e& Capital liderliğinde gerçekleşti.
Kurucuları arasında Bahadır Özdemir'in de yer aldığı Airalo, 60 milyon dolar yatırım aldı

Platformunda sunduğu eSIM seçenekleri ile kullanıcılarını pahalı yurt dışı dolaşım tarifelerinden ve SIM kart satın alma gibi zorluklardan kurtaran bir girişim olarak karşımıza çıkan Airalo, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Airalo tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, B serisi yatırım turunda 60 milyon dolar yatırım aldı.

Airalo'nun 60 milyon dolarlık B serisi yatırım turu, e& Capital liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna, e& Capital haricinde ise Antler Elevate, Liberty Global, Rakuten Capital, Singtel Innov8, Surge, Orange, T Capital, KPN Ventures, Telefónica Ventures ve I2BF Global Ventures katıldı.

Hatırlatmak gerekirse Airalo, 2021 yılının Ekim ayında A serisi yatırım turunda 5,4 milyon dolar yatırım almıştı. Alınan 60 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Airalo girişiminin bugüne kadar aldığı toplam yatırımın 67,3 milyon dolara ulaştığını da ekleyelim. Temelinde eSIM teknolojisi için bir pazar yeri olarak hizmet veren Airalo, 2019 yılında Abraham Burak ve Ahmet Bahadır Özdemir tarafından kuruldu.

200'dan fazla eSIM'e (dijital SIM kart) erişim olanağı sunan Airalo, Singapur, İstanbul ve Toronto'da bulunan merkezlerden yönetiliyor. 2022 yılının Ağustos ayında paylaşılan verilere göre 1 milyondan fazla kullanıcıya ulaşan Airalo, 200'den fazla ülke için aktif olarak hizmet sunuyor. Her geçen gün eSIM teknoloji sunan mobil operatörleri platformuna eklemeye de devam eden Airalo, bulunduğunuz lokasyona göre eSIM paketleri sunuyor. Platform içinde 700'e yakın paket sunulduğunu da paylaşalım.

Sunulan paketlerden size uygun olanı seçtikten sonra tek yapmanız gereken ise mobil uygulama üzerinden eSIM'i yüklemek. Dilerseniz Airalo uygulamasına iOS için buradan, Android için ise buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.