Mikrogrup, yüzde 53’lük hissesini İtalya merkezli TeamSystem'a satıyor

Mikrogrup, İtalyan şirket TeamSystem’a yüzde 53’lük hissesini satmak üzere anlaşma imzaladı. Anlaşmanın tamamlanması Rekabet Kurumu’nun onayına bağlı.
Mikrogrup, yüzde 53’lük hissesini İtalya merkezli TeamSystem'a satıyor

Kurumsal iş yönetimi yazılımı şirketi Mikrogrup, işletmeler ve profesyonellerin iş yönetimini dijitalleştiren İtalyan teknoloji şirketi TeamSystem’a yüzde 53’lük hissesini satmak üzere anlaşma imzaladığını duyurdu.

Mikrogrup, farklı ölçeklerdeki KOBİ’ler, mikro işletmeler ve bu şirketlere hizmet veren mali müşavirlere 34 yılı aşkın bir süredir muhasebe ve iş çözümü yazılımları üretiyor. Mikrogrup, Mikro, Zirve ve Paraşüt ürün aileleri aracılığıyla Türkiye’de 150 binden fazla işletmeye hizmet sunuyor. İtalya’da 40 yıllık bir geçmişe sahip olan TeamSystem ise 3 binden fazla çalışanıyla, 2 milyonu aşkın müşteriye hizmet veriyor. Şirketin, 2022 yılını 695 milyon euro ciroyla kapattığının altı çiziliyor.

Söz konusu satın alma sonrasında, Mikrogrup’un yerel pazardaki konumu, bilgisi ve müşteri memnuniyeti odağı, TeamSystem’ın uluslararası deneyimi ile birleşecek. Bu da Türkiye pazarı için daha kapsamlı ve çeşitli ürünlerin ortaya çıkmasına yardımcı olacak. 

Satın alma işleminin tamamlanmasının, Rekabet Kurumu’nun onayına bağlı olduğu bildirildi.

TeamSystem CEO’su Federico Leproux, Mikrogrup’un TeamSystem ailesine katılmasından son derece memnun olduklarını; bu birlikteliğin dijital dönüşüm alanındaki konumlarını daha da güçlendireceğine inandıklarını söyledi.

Mikrogrup Yönetim Kurulu Başkanı Esat Göktekin Dinçerler ise: ‘’Güçlü yazılım çözümleriyle KOBİ’leri ve içinde bulundukları dijital ekosistemleri desteklemek konusunda ortak bir vizyona sahip olduğumuz TeamSystem ile güçlerimizi birleştirmekten dolayı mutluluk duyuyoruz. TeamSystem ailesiyle birlikte ülkemizin KOBİ ve mikro işletmelerinin ihtiyaçlarına özel çözümler geliştirme çalışmalarımıza, TeamSystem’ın küresel kaynakları ve teknolojik yeteneklerini de ekleyerek devam edeceğiz. Bu stratejik birliktelik, müşterilerimize daha fazla değer yaratma konusunda bizlere yeni ufuklar açıyor.” dedi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.