Kolay İK, işe alım ve aday takip sistemi Talentics’i 2 milyon dolar değerleme ile satın aldı

Kolay İK, işe alım ve aday takip sistemi Talentics’i 2 milyon dolar değerlemeyle satın aldı. Ayrıca Kolay İK’nın yeni yönetim yapılanması da duyuruldu.
Kolay İK, işe alım ve aday takip sistemi Talentics’i 2 milyon dolar değerleme ile satın aldı

Kolay İK, işe alım ve aday takip sistemi Talentics’i 2 milyon dolar değerlemeyle satın aldı. Talentics, TurkNet, ebebek, Koton, Bilyoner gibi markalara hizmet veriyordu.

Kolay İK bu zamana kadar 1800’den fazla şirkette 4 binden fazla İK yöneticisi ile 150 binden fazla çalışanın, izin yönetiminden performans değerlendirmesine kadar tüm insan kaynakları süreçlerini dijital ortamda, entegre bir şekilde yönetmesini sağlıyordu. Satın almayla birlikte artık ilan oluşturma, yetenek havuzu yaratma, aday ve ilgili kişilere takvim gönderme gibi işe alım süreçlerini de kapsayan uçtan uca bir insan kaynakları deneyimi sunulacak.

Kolay İK, satın almanın ardından yeni yönetim yapılanmasını da açıkladı. Buna göre Talentics’in Kurucu Ortağı Hakan Özen, Kolay İK’nın ortakları arasına katıldı. Kolay İK’nın yeni yapılanmasında şirketin üç ortağından Çağlar Yalı CEO, Tunca Üçer COO, Hakan Özen ise CTO olarak görev aldı.

Öte yandan Talentics’in teknoloji ekibi de insan kaynakları alanında yenilikçi ve katma değerli çözümler üretmek için artık Kolay İK bünyesinde çalışmalarına devam edecek. Yeni katılımlarla birlikte Kolay İK’nın teknoloji ekibi 14 kişiden 21 kişiye toplam çalışan sayısı ise 70’e yükseldi.

Kolay İK CEO’su Çağlar Yalı, “Yeni bir ürün, yeni bir ekip ve yeni kullanıcılarla çalışma fırsatı yakalıyoruz. Ülkemizdeki girişimcilik ekosisteminde nadir görülen bu büyüme yöntemini Kolay İK’da başarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kullanıcımız olan 1.800’den fazla şirketin yüzde 40’ının bir yıl içinde Talentics’i de kullanacağını öngörüyoruz. Bize destek veren tüm kullanıcılarımıza, yatırımcılarımıza ve kısa zamanda harika işler yaparak bizi şimdiden çok heyecanlandıran Talentics ekibine teşekkür ediyorum” dedi. Yalı ayrıca bu satın almanın başarısı ve yatırımcılarının da desteğiyle önümüzdeki dönemde yeni satın almalarla büyümeye devam etmeyi hedeflediklerini söyledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.