BAU HUB Global Hızlandırma Programı'nda yer alan 6 girişim

Uluslararası Girişim Hızlandırma Programı BAU HUB GLOBAL programında yer alan girişimlere birlikte bakalım.
BAU HUB Global Hızlandırma Programı'nda yer alan 6 girişim

Bahçeşehir Üniversitesi, KOSGEB desteğiyle düzenlediği Uluslararası Girişim Hızlandırma Programı BAU HUB GLOBAL sayesinde; Ar-Ge ve inovasyon faaliyetleri Türkiye’de gerçekleştirilen teknolojik ürünlerin başta Avrupa olmak üzere uluslararası pazarlarda yer alması amaçlanıyor.

Bununla birlikte yerli teknoloji girişimlerinin gelişmiş girişimcilik ekosistemleri içerisinde yer alması hedeflenmekte. Programın amaçları arasında ihracatın artırılması, yatırım ve uluslararası müşteriye erişimlerinin sağlanması da yer alıyor. Program, Belçika, Hollanda ve Almanya olmak üzere üç ülkede faaliyet gösterdi. Programda yer alan girişimlere, gelin birlikte bakalım.

3AGE: 3AGE çatısı altında yer alan Revir-Dijital Sağlık Merkezi; nitelikli sağlık hizmetini her yerde erişilebilir kılan, yapay zeka destekli tele-sağlık yazılım ve donanım ürünü. Bu sağlık kiosku, tam otomatik şekilde sağlık parametrelerini ölçüyor ve kişinin şikayetlerini değerlendiriyor. Bununla birlikte, aynı zamanda web ve mobil servis ile entegre çalışıyor. Böylece kişi şikayetini hastaneye gitmeden çözebilirken; kurumlar ise revirlerindeki sağlık hizmeti eksikliğini gideriyor. 

Auto Train Brain: Geliştirilen mobil uygulama ve EEG kulaklık ile disleksideki dikkat, odaklanma, okuma hızı, okuduğunu anlama problemlerine sahip kişilerin düzenli periyotlarda, görsel ve işitsel oyunlarla bilişsel yeteneklerini destekliyor. Cihaz, bu kişileri, kendi beyin sinyallerini kendilerine geri besleyerek (nörogeribesleme) iyileştiriyor.

Paylaşılan bilgilere göre, Auto Train Brain, klinik çalışmaları tamamlanmış, ISO sertifikaları olan, doktorların desteklediği ve ihracat geliri de olan bir ürün. BAU Bilgisayar Müh. Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Günet Eroğlu tarafından kurulan Auto Train Brain, 2017 yılında Diffusion Capital Partners'dan 50 bin euro yatırım aldı.

Deep Cloud Labs: Ürün, radyologlara yardımcı AI/ML destekli analiz servislerine sahip, NLP modelleri ile anamnez verilerini analiz edebilen bir eğitim platformu. Ölçeklenebilir PaaS altyapısına sahip olan ürün, sürekli öğrenip ve veri üretebilirken, anamnez + CT/XRAY verileri ile sınıflandırma yapabiliyor.

Özgün vaka ihtiyacı için lezyon/patolojiyi üretebilen ürün, kişiye özel eğitim içerikleri oluşturabilirken, hastalıklara göre dengeli dağılmış 500 binden fazla görüntüyle skorlama işlevleri sağlayabilecek. 

BAU Yapay Zeka Müh. Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Binnur Kurt tarafından kurulan girişim, mevcut durumda ulusal ve uluslararası çapta, radyoloji eğitiminde yapay zeka destekli ve aktif öğrenmeye dayalı muadil bir sistem bulunmadığını dile getiriyor. 

OMNISENSE.AI: Girişim, yapay zeka tabanlı kişiselleştirilmiş bir uzaktan hasta izleme platformu sunuyor. OMNISENSE.AI, geleneksel hastane odaklı sağlık hizmetleri yerine yapay zeka tabanlı kişiselleştirilmiş Hizmet-Olarak-Sağlık (Health-As-A-Service) uygulamaları ve hizmetleri sağlayan bulut-yerleşik bir platform.

Girişim, giyilebilir veya mobil sensörler kullanarak vital sağlık parametrelerini ve diğer sağlık göstergelerini topluyor ve izliyor. Ayrıca zaman serisi verileri üzerinde kişiselleştirilmiş bir sağlık modeli oluşturan OMNISENSE.AI, bireyin baştan sona kendi sağlığıyla ilgili kararlara katılmasını sağlıyor. 

BAU Yapay Zeka Müh. Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Fatih Kahraman tarafından kurulan girişimin amacı sağlık hizmetlerini herkes için ulaşılabilir hale getirmek.

Köstebek Girişim, Avrupa Yeşil Mutabakatı’nın en güncel mevzuatına uygun bir elektronik atık yönetimi dijital altyapısı geliştiriyor. Köstebek, Dijital atık pasaportu ile elektronik atıkların uçtan uca takibi öne çıkarmak istiyor. 

Relate App: Girişim, kullanıcıların yaşadığı hayat akışını etkileyebilecek deprem, ayrılık, çocuk sahibi olmak, iş değiştirmek gibi akut olaylar sonrası daha hızlı ve olumlu şekilde yeni hayata adapte olmasına yardımcı oluyor. Hayat akışını hızlı şekilde etkileyebilecek akut olaylar olmadığı dönemlerde ise hayatının akışını, kendine değer vermek, daha iyi tartışmak, partnerine güvenli bağlanmak gibi daha genel ve olumlu şekilde değiştirmesine destek oluyor. 

BAU Mekatronik Müh. Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Durul Ulutan tarafından kurulan girişim, Türkiye’de 1.5 yıldır aktif faaliyet gösteriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.