Kripto işlem fikirlerini tek bir uygulamada sunan sosyal medya platformu: bottomUP

Deniz Sağlam ve Said Ünlü tarafından hayata geçirilen bottomUP, aslında bir sosyal medya platformu. Girişimin ilgi alanı ise web3 ve kripto.
Kripto işlem fikirlerini tek bir uygulamada sunan sosyal medya platformu: bottomUP

Kullanıcıların kripto para birimlerini alıp satmasına, stratejilerini paylaşmasına ve başkalarının ticaret hareketlerini takip etmesine olanak sağlayan platformlara olan talep son dönemde bir hayli artmış durumda. Kullanıcıların ticaret stratejilerini paylaşmaları ve tartışmalarını yapabilmesi, böylece kişilerin kendi stratejilerini geliştirebilmesi veya başarılı ticaretçileri takip edebilmesi de bu platformlar sayesinde mümkün olmaya başladı. bottomUP da bu platformlardan biri.

Deniz Sağlam ve Said Ünlü tarafından hayata geçirilen bottomUP, aslında bir sosyal medya platformu. Girişimin ilgi alanı ise web3 ve kripto. bottomUP, günümüzde Discord, Telegram, Twitter (X) gibi sosyal medya platformlarında paylaşılan kripto işlem fikirlerini tek bir uygulamada sunuyor ve trader'ların başarı oranlarını kullanıcılarla paylaşıyor. bottomUP'a globalde 40 ülkeden erişim sağlanıyor ve pazar sayısı her sürümde artırılıyor. 

bottomUP, ilk üç haftayı tamamlamadan 2 bin 500 kullanıcıya ulaştı

10 kişilik teknoloji ekibi ve 27 analist ile faaliyet gösteren bottomUP, herhangi bir hazır altyapı kullanılmadan 6 ayda geliştirildi. 3 Temmuz’da markete çıkan bottomUP, ilk üç haftayı tamamlamadan 2 bin 500 kullanıcı 100 ücretli abone ve 3 bin dolar ciroya ulaştı. Yıl sonuna 1800 üye ve borsa iş birlikleriyle beraber 100 bin dolar ciro hedefleniyor. 

bottomUP'a ücretli trader oluşumları ve global pazarda eToro ve FollowMe uygulamaları rakip olarak görülebiliyor. Sosyal medyadan, günlük hayatta tavsiye almak ya da birine güvenerek yatırım yapmak son kullanıcılar için zor bir konu. bottomUP, rakiplerinden ayrışarak, traderlar'a kendi ara yüzü üzerinden işlem paylaşımı yaptırıp başarı oranlarını kullanıcılara sunuyor. Bununla beraber sosyal medyadaki mesajlaşmaların, Telegram ve Discord kanallarında kaybolması engellenerek, her işlem ve güncelleme bildirim olarak paylaşılıyor. Ayrıca sistemde, ülkemizde en düşük 50 dolar aylık ücreti olan birkaç kişilik trader grupları yerine 27 kişiyi 30 dolardan takip edebilecekleri bir yapı mevcut. Platformda çok yakında global trader'ların da fikirlerini paylaşacağı belirtiliyor. 

Bugüne kadar herhangi bir yatırım almadan bootstrap olarak yoluna devam eden bottomUP, şu anda çekirdek yatırım turunda. Girişimin üyelik modeli ise borsa iş birlikleri ve ücretsiz kullanıcılar için Google Ads. 

bottomUP'ın gelecek hedefleri

Girişim, sosyal finans olarak konumlandırılıp 2023'ün 4. çeyreği içerisinde "Onchain Analytics" paketini çıkaracak. Bu paketle orta ve üst düzey yatırımcıların kullanacağı kripto analizleri sağlanacak. Yıl sonuna DeFi platformunda yapılacak fon ağı projesinin Whitepaper'ı da hazırlanmış olacak.

bottomUP'ın 2023 sonunda 1800 ve 2024 sonunda 70 bin abonelik; 2023 sonunda 100 bin dolar ve 2024 sonunda 2 milyon dolar abonelik ciro hedefi bulunuyor. Bununla beraber 2024'te fon ürünü devreye alınarak ilk yıl için 3 milyon dolar işlem geliri ve borsa anlaşmalarından da 1.5 milyon dolar hacim bazlı referans geliri hedefleniyor. 

bottomUP'ı hem App Store hem de Google Play Store'dan indirip deneyebilirsiniz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.