iPhone 15 Pro modelleri, titanyum çerçeve ve daha yüksek fiyat etiketleri ile gelebilir

Önümüzdeki Eylül ayında tanıtılması beklenen iPhone 15 ailesi, daha yüksek fiyat etiketleri ile karşımıza çıkabilir.
iPhone 15 Pro modelleri, titanyum çerçeve ve daha yüksek fiyat etiketleri ile gelebilir

Apple'ın iPhone 15 ve iPhone 15 Plus modelleri ile fiyat politikasını değiştirebileceğini geçtiğimiz Ocak ayında sizlere aktarmıştık. Önümüzdeki Eylül ayında tanıtılması beklenen iPhone 15 ailesi, daha yüksek fiyat etiketleri ile karşımıza çıkabilir. 

Apple ile ilgili yaptığı doğru tahminler ile tanınan Bloomberg'ten Mark Gurman tarafından aktarılan bilgilere göre Apple, iPhone 15 ailesinin fiyatlarında bir artışa gidecek. Söz konusu fiyat artışının ABD de dahil olmak üzere tüm dünyada geçerli olacağını da ekleyelim. 

Fiyat artışının özellikle iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modellerinde daha fazla olması bekleniyor. Bu durumun ana nedeni ise iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modellerinin titanyum çerçeve ile gelecek olmaları. Gurman tarafından paylaşılan bilgilere göre iPhone 15 ailesinin Pro modelleri, titanyum çerçeveye sahip olacak. Hatırlatmak gerekirse Apple, normalde iPhone modellerinde paslanmaz çelik çerçeve kullanıyor.

Titanyum kullanımının haricinde daha ince çerçeveler de sunacak olan iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modelleri, bir önceki modellere oranla daha başarılı ekran kasa oranlarına sahip olacak. Pro modellerin sunacağı bir diğer yenilik ise daha gelişmiş kameralar olacak. Söz konusu fiyat artışının özellikle iPhone 15 Pro Max modelinde 200 dolara kadar çıkabileceği de ortaya çıkan bilgiler arasında. 

Apple'ın titanyum çerçeve kullanılan modellerde daha yüksek fiyatlar talep ettiğini geçtiğimiz yıllarda da görmüştük. Hatırlatmak gerekirse titanyum çerçeveye sahip olan Apple Watch modelleri standart modellere oranla 100 dolar daha yüksek fiyat etiketi ile satılıyor. Önümüzdeki Eylül ayında tanıtılacak olan iPhone 15 ailesi ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

İş Bankası Katkılarıyla
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.