Tıbbi görüntü işleme platformu RapidAI, 75 milyon dolar yatırım aldı

RapidAI, hasta bakımı, araştırma ve klinik denemeler için yaygın olarak kullanılan gelişmiş serebrovasküler görüntüleme ürünleri geliştiriyor.
Tıbbi görüntü işleme platformu RapidAI, 75 milyon dolar yatırım aldı

Tıbbi görüntü işleme platformu RapidAI, 75 milyon dolar yatırım aldı. C Serisi yatırım turuna, Vista Credit Partners öncülük etti. ABD merkezli şirket, yeni yatırımı şirketin Ar-Ge çalışmalarında kullanılacak. Şirket, 2020 yılının eylül ayında B Serisi yatırım turunda 25 milyon dolar yatırım almıştı. Bu tura Lennertz & Co.'nun liderlik etmişti.

Eski adıyla iSchemaView, hasta bakımı, araştırma ve klinik denemeler için yaygın olarak kullanılan gelişmiş serebrovasküler görüntüleme ürünlerini geliştiriyor. 2011 yılında faaliyete geçen RapidAI'ın kökeni Stanford University'ye dayanıyor. Şirketin teknolojisi aynı üniversitede çalışan Greg Albers, Roland Bammer ve Matus Straka tarafından geliştirildi. Albers ve Bammer, Rapid teknolojisinin haklarını satın aldı.

Şirketin sunduğu temel hizmetler arasında inme tedavisi için özel olarak tasarlanmış yazılımlar yer alıyor. RapidAI'ın ilk ürünü olan Rapid MRI, beyin dokusunun analizine yardımcı olmak için MRI görüntü analizi yapıyor. Sistem, felç başlangıcından 24 saat sonrasına kadar endovasküler pıhtı gidermeye yanıt verebilecek felçli hastaları belirliyor.

Şirketin diğer ürünü ise Rapid Aspects. Bu ürün de beynin bölgelerini belirlemek ve hastaların trombektomi için uygunluğunu değerlendirmeye yardımcı olan skorlar oluşturmak için algoritmalar kullanılıyor. Bu iki yazılım, tıbbi görüntüleme verilerini analiz ederek doktorlara doğru teşhis ve tedavi planlaması konusunda yardımcı oluyor.

Şirket, şimdiye kadar 10 milyondan fazla MRI görüntüsünü analiz etti. Ayrıca geliştirdiği teknoloji 100'den fazla ülkede 2,200'den fazla hastanede kullanılıyor.

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre; dünyada yılda 15 milyon kişi felç geçiriyor. Dolayısıyla tıbbi görüntüleme ve klinik verileri analiz ederek hastanelere ve sağlık kuruluşlarına klinik karar destek sağlamak ve tedavi süreçlerini geliştirmeye yönelik yardımcı olmayı hedefleyen şirket oldukça önemli bir alanda konumlanıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.