Evcil hayvanlar için uzaktan sağlık hizmetleri sunan Airvet, 18.2 milyon dolar yatırım aldı

Airvet, Mountain Group Partners'ın liderliği üstlendiği Seri B turda 18.2 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı.
Evcil hayvanlar için uzaktan sağlık hizmetleri sunan Airvet, 18.2 milyon dolar yatırım aldı

Son dönemde evcil hayvan sahiplenme oranı, bilhassa pandemi döneminde oldukça arttı. Durum böyle olunca evcil hayvanları odağına alan dijital sağlık hizmetlerine de fazlasıyla ihtiyaç duyulmaya başlandı. Bu kapsamda hayata geçirilen bir girişim olan Airvet, Mountain Group Partners'ın liderliği üstlendiği Seri B turda 18.2 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı.

Yatırım turuna Canvas Ventures, Headline ve Burst Capital ile VCA Animal Hospitals'ın kurucusu ve eski CEO'su Bob Antin katıldı.

Brandon Werber tarafından 2018 yılında hayata geçirilen Airvet, evcil hayvan sahipleri ve veteriner hekimler arasında bakımın sürekliliğini sağlamak için tasarlanmış bir tele sağlık platformu. Platformda veterinerler, klinik gelirini artırmak ve bir bakım sürekliliği oluşturmak için müşterilerle veya evcil hayvan sahipleri ile görüntülü veya gerçek zamanlı sohbet yoluyla etkileşim kurabiliyorlar. 

Morgan Stanley, evcil hayvan harcamalarının ABD'de 2025'te evcil hayvan başına 1320 dolara, 2030'da ise 1897 dolara çıkacağını tahmin ediyor. Ancak evcil hayvan sahipliği maliyetleri artmaya devam etse de bakıma erişimin tüm zamanların en düşük seviyesinde olduğu belirtiliyor. Yakın tarihli bir rapora göre, 2030'da ABD evcil hayvanlarının öngörülen sağlık ihtiyaçlarını karşılamak için önümüzdeki on yıl içinde sektöre 41 binden fazla veterinerin girmesi gerekiyor. 2030 yılına kadar ABD'deki evcil hayvanlar için tahminen 15 bin veteriner açığı bulunuyor. Airvet gibi girişimler, ABD'de bu yükü azaltmayı hedefliyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.