Bunq, 1.8 milyar dolar değerleme ile 111 milyon dolar yatırım aldı

Bunq'ın yatırım turuna Pollen Street Capital ve Raymond Kasiman ile birlikte şirketin kurucusu ve CEO'su Ali Niknam katıldı.
Bunq, 1.8 milyar dolar değerleme ile 111 milyon dolar yatırım aldı

Yeni nesil banka Bunq, 1.8 milyar dolar değerleme ile 100 milyon euro yani yaklaşık 111 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Paylaşılan bilgilere göre, şirket, bu yılın başlarında 55.5 milyon euro yatırım almış, ancak bunu açıklamamıştı. Dün gerçekleşen 44.5 milyon euro yatırım duyurusuyla birlikte önceki yatırım da açıklanmış oldu. 

Yatırım turu mevcut yatırımcılar Pollen Street Capital, Raymond Kasiman ve CEO pozisiyonundaki girişim kurucusu Ali Niknam'ın katılımıyla gerçekleşti. Bu arada değerlemenin 2021 yılından bu yana sabit kaldığından bahsetmekte fayda var. Girişim aynı yatırımcılardan 228 milyon dolar yatırım aldığında, söz konusu değerleme, 1.65 milyar dolar idi. Bu rakam, 2021'de 1.9 milyar dolara denk gelirken, günümüzde yaklaşık 1.8 milyar dolara denk gelmekte. Girişimin değerlemesinin sabit kalması, son zamanlarda gerçekleşen yatırım turlarında sıkça rastladığımız bir şey. 

2012 yılında kurulan Hollanda merkezli girişim, uzaktan çalışanlar ve dijital göçebelere odaklanıyor. Bankacılık, tasarruf, ödeme ve kart hizmetleri sunan Bunq, kökleri hala Avrupa'da olsa da; Avrupa'dan ABD'ye taşınmış gurbetçileri hedefliyor. 

Ali Niknam'ın ABD'de yaşadığı zorlayıcı finansal süreçlerden ilham alan Bunq, ABD'de vergi kimliği veya orada kredi geçmişi olmadan bir banka hesabı açmanın zorluklarına karşı çözüm niteliği taşıyor. 

Bunq ile kullanıcılar, sınır ötesi transferler ve diğer işlemler için büyük ücretler ödemiyor. Buna rağmen farklı kademelerdeki hesaplar için aylık abonelik ücreti ödeniyor. Geleneksel bankaların uzaktan çalışanlara ve dijital göçebelere hizmet sunma konusunda sınırlı kalması, Bunq'ın hareket alanını artırırken, elini de güçlendiriyor. 

Toplamda 4.5 milyar euro mevduata sahip  9 milyon kayıtlı hesabı geçtiğini duyurdu. Şirketin aktardıklarına göre, Bunq'taki tüm cari hesapların yaklaşık yüzde 65'inin birincil hesap olarak konumlanıyor. Yeni nesil bankalardaki hesapların genellikle ikincil hesap konumlandığını düşünürsek, Bunq'ın kullanıcıların kalbini çelmede başarılı olduğunu söylemek mümkün. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.