Netflix mobil uygulamasında kişiye özel yeni bir alan: My Netflix

My Netflix, indirilmiş, son izlenen, kaydedilen içerikler gibi birçok sekmeyi kişi için tek bir yerde topluyor.
Netflix mobil uygulamasında kişiye özel yeni bir alan: My Netflix

Dünyanın önde gelen dijital yayıncılık platformlarından Netflix, mobil uygulamasında kullanıcılara özel bir alan sunmaya başladı. Platformun "My Netflix" adını verdiği alan, indirilmiş, son izlenen, kaydedilen içerikler gibi birçok sekmeyi kişi için tek bir yerde topluyor. Bu da şirketin, kullanıcıların mobil uygulamaya girince yaşadığı "Şimdi ne izleyeceğim?" sorununa çözüm bulmayı hedeflediğini gösteriyor. 

My Netflix, bizdeki adıyla Netflix'im, alanını bulmak için yapılması gereken ise oldukça basit. Öncelikle Netflix mobil uygulamasını güncellemeniz gerekiyor. Hemen ardından uygulamaya giriş yapıp kendi profilinizi seçtiğinizde altta, en sağda bu bölüm karşınıza çıkıyor. Kişiselleştirilmiş bu bölümde, profil fotoğrafınızın altında "Bildirimler" ve "İndirilenler" sekmesi yer alıyor. Onun altında ise sırasıyla beğenilen dizi ve filmler, "Listem", "İzlediğin Fragmanlar", yarım bıraktığınız ve yakın zamanda izlenen içerikler bulunuyor. 

Netflix, yeni özelliği "ne izlemek istediğinizi seçmenize yardımcı olacak kolay kısayollarla size göre uyarlanmış tek adres" olarak tanımlıyor. Fakat kişisel olarak bu özelliğe ilk göz attığımda, belki de kişiselleştirilmiş ibaresinin çok kullanılması nedeniyle, bana özel önerileri daha net bir şekilde bulabileceğimi düşünmüştüm. Ne yazık ki şirket bunu eklemeyi tercih etmemiş. Onun yerine kişinin uygulamadaki hareketleri baz alınmış.

My Netflix alanı bana tam olarak istediğimi verememiş olsa da aslında uygulamada yaşanan kişisel deneyimi toparlamış olması kayda değer bir yenilik diyebiliriz. 

Şirket tarafından paylaşılan bilgilere göre My Netflix, şu anda sadece iOS kullanıcıları için aktif, ancak ağustos ayının başından itibaren Netflix'in Android uygulamasında da aktif edilecek. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.