Thingtrax’in 4.3 milyon sterlin büyüklüğündeki yatırım turuna Vinci Girişim Sermayesi de katıldı

İnci Holding’in stratejik yatırımcısı olduğu Vinci Girişim Sermayesi, dokuzuncu yatırımını İngiltere merkezli IoT tabanlı üretim takip platformu geliştiren Thingtrax’e yaptı.
Thingtrax’in 4.3 milyon sterlin büyüklüğündeki yatırım turuna Vinci Girişim Sermayesi de katıldı

İnci Holding’in stratejik yatırımcısı olduğu Vinci Girişim Sermayesi, dokuzuncu yatırımını İngiltere merkezli IoT tabanlı üretim takip platformu geliştiren Thingtrax’e yaptı. Thingtrax, eski üretim tesislerini otomasyon ve akıllı planlama yeteneklerine sahip, modern ve tamamen bağlantılı üretim tesislerine dönüştürmeyi hedefliyor.

Thingtrax’in 4.3 milyon sterlin büyüklüğündeki Seri A öncesi turu Concentric, Superseed ve Puma PE liderliğinde, Vinci Girişim Sermayesi, Haatch ve Portfolio Ventures’ın katılımlarıyla gerçekleşti.

Thingtrax, üretim süreçlerini optimize etmek, verimliliği artırmak ve operasyonel maliyetleri azaltmak isteyen şirketlere yönelik dijital çözümler sunuyor. Şirketin bulut tabanlı izleme platformu, üretim hatlarını, makine ve ekipmanlarını izleyerek veri topluyor, gerçek zamanlı olarak analiz ediyor. Bu sayede üreticiler, üretim süreçlerini daha iyi anlayabiliyor, hataları önceden tahmin edebiliyor ve verimliliği artırabiliyor.

Veriye dayalı stratejiler ve trend tahminleri sayesinde, üretim yapan şirketler gelecekteki pazar koşullarına uyum sağlayabilme ve rekabetçilikte avantaj elde edebilme fırsatına sahip oluyor. Ayrıca, hataların azaltılması enerji kullanımı optimizasyonu gibi alanlarda da fayda sağlıyor. Şirketin akıllı üretim çözümleri, endüstriyel veri analitiği ve iş zekâsı ile desteklenerek, fabrikaların daha verimli, etkili ve sürdürülebilir bir şekilde çalışmalarını mümkün kılıyor.

Thingtrax CEO’su Paul Reader, yeni yatırımın özellikle Avrupa ve ABD’ye odaklanarak küresel müşteri tabanını genişletmeye olanak sağlayacağını söyledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.