Yerli girişim Renium'dan şirketler için veri yönetimi platformu: OCTO

Renium'un OCTO isimli platformunda veri yönetimi odaklı tüm projeler veri tabanı düzeyinde kodsuz (no code) olarak geliştiriliyor.
Yerli girişim Renium'dan şirketler için veri yönetimi platformu: OCTO

Renium, kompleks operasyonlar gerçekleştiren işletmelerin veri yönetimi ihtiyaçlarını, parametrik yapıda ve en yeni teknolojilerle sunduğu veri yönetimi platformu olan OCTO isimli ürün ile karşılamalarını sağlayan bir girişim. OCTO isimli platformunda veri yönetimi odaklı tüm projeler veri tabanı düzeyinde kodsuz (no code) olarak geliştiriliyor. Bununla birlikte ucu açık bir esneklikte profesyonel yazılımlar kurgulanmasına imkan tanıyor. 

2022 yılında kurulan Renium, 7 kişilik ekibe sahip. Girişimin kurucusu Fatih Durmayaz, eğitimini Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliğinde tamamladı. Fatih Durmayaz, sonrasında 6 yıl tekstil şirketi yöneticiliği üstlendi. Ekibin geneli farklı mühendislik disiplinlerinde eğitim almış olup, sektörlerinde 5 yıldan 20 yıla kadar tecrübe sahibi kişilerden oluşuyor. 

Piyasaya çıktığı ilk ay 25 bin dolar değerinde POC uygulama ve pilot satışlarını gerçekleştiren girişim, uçtan uca devreye alma fazına ulaştı. Girişim, SAP, IFS gibi sektör devi rakiplerinin sundukları çözümlerin yerine veri tabanı yönetimi ile kodsuz (no code) çözümler üreterek uygulanma kolaylığı elde etmeyi amaçlıyor. Girişim, OCTO isimli ürünüyle, ölçeklenebilir veri tabanları tasarlayarak, müşterilerin üretim yönetimi, satış yönetimi, stok yönetimi, işletme yönetimi, saha ve sevkiyat yönetimi, kalite kontrol yönetimi gibi kurum içi (internal business) ihtiyaçlarını uçtan uca bir yazılım ekibine gerek duymadan sadece sektör bilgisiyle çözebilmelerini sağlıyor.

Ekip uzun soluklu ihtiyaçları çözen bu yazılımın her türlü esnekliğe sahip olmasını sağlıyor. Bu verilerin yorumlanması ve iş zekasına çevrilmesi konularında da yapay zeka ve veri madenciliğini entegre etmek üzere girişimlerini başlattı. 

Girişimin gelir modeli, doğrudan satış ve sonrasında destek olarak kurgulandı. Fiyatlandırma ise proje büyüklükleri ve sektörel ihtiyaçlara göre değişmekte. 

Girişimin yalnızca proje mühendisi gerektiren uçtan uca ERP çözümlerine ilerleyen zamanda yapay zeka yoluyla iş zekası modellemesi, tüm veri tabanlarıyla haberleşme, nesnelerle haberleşme ve enerji ölçümleme entegrasyonu yoluyla karbon ayak izi hesaplarını entegre etme planları bulunuyor. Şirket, bu kurum içi iş çözümlerini, HRM, CRM, AFM, SCM, PM gibi modüllerle, tüm ihtiyaçları tek bir veri tabanında çözen bir eşsiz yazılım olmayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.