ChatGPT, kim olduğunuzu ve ne istediğinizi hatırlayabilecek

Özel talimatlar ile chatbot'unuza sizin hakkınızda her zaman bilmesi gerekenleri ve sorulara nasıl cevap vermesi gerektiğini belirtebileceksiniz. 
ChatGPT, kim olduğunuzu ve ne istediğinizi hatırlayabilecek

ChatGPT, özel talimatlar olarak tercüme edebileceğimiz custom instructions isimli yeni özelliği ile kim olduğunuzu ve ne istediğinizi hatırlayabilecek. Özel talimatlar ile chatbot'unuza sizin hakkınızda her zaman bilmesi gerekenleri ve sorulara nasıl cevap vermesi gerektiğini belirtebileceksiniz. 

Şimdilik beta aşamasında olan özellik, ChatGPT'nin mobil ve tarayıcı sürümlerinde çalışıyor. Özellikle mobil sürümde daha etkin olacağı düşünülen özellik, şu an için Birleşik Krallık ve Avrupa dışındaki tüm ChatGPT Plus kullanıcılarına açıldı. 

OpenAI'da model davranışları ve ürünler alanında çalışan Joanne Jang'in aktardıklarına göre, şu anda ChatGPT sizin hakkınızda pek fikir sahibi değil. Eğer yeni bir sohbet başlatırsanız, geçmişte konuştuğunuz her şeyi unutuyor. Ancak tüm konuşmalara uygulanabilecek bazı şeyler mevcut.

Diyelim ki bir öğretmensiniz, eğer özel talimatlara 3. sınıf öğretmeniyim diye belirtirseniz, ne zaman Uzay hakkında bir soru sorsanız, ChatGPT sorunun cevabını yaş grubuna göre düzenleyebilir. Aynı şekilde eğer düzenli olarak 6 kişilik bir aile için alışveriş yapıyorsanız, ChatGPT'nin doğru porsiyonları önermesi için bunu özel talimatlarda belirtebilirsiniz. Eğer belli bir dilde kodlama yapıyorsanız, ChatGPT'den bu yönde yanıtlar vermesini isteyebilirsiniz. 

Joanne Jang bu yeni özelliğin sorgularınıza bir tür kalıcı giriş yapmak olarak konumlandığını ifade ediyor. Kullanıcılar, bundan böyle ChatGPT'ye sormak üzere gerekli tüm bağlam ve bilgileri içeren uzun bir soru hazırlamak yerine, bu bağlam ve bilgileri özel talimatlarına ekleyebilecek. 

Öte yandan bu talimatları eklemek sorgunuzun karmaşıklığını artırabilir. Bu durum, ChatGPT'yi yanlış sonuçlar vermeye veya halüsinasyonlara daha eğilimli hale getirebilir. Örneğin yapılan demo esnasında özel talimatlarda Golang ile çalışan bir yazılımcı olduğunu belirten Joanne Jang, bir kurabiye tarifi istediğinde ChatGPT, tarifi bir Golang kodu formatında iletti. Kısa bir süre sonra Joanne Jang, "Neler oluyor?" benzeri bir girdi ile karşılık verince, Golang'den uzak, kurabiye tarifine yakın bir yanıt ile karşılaştı. Bu da bizlere özelliğin neden beta sürümünde olduğunu açıkça gösteriyor. 

Bununla birlikte ekip, özel talimatların, güvenlik araçlarını etkisiz hale getirme ihtimalini elemiş durumda. Güvenlik araçlarını aşma eğilimiyle hazırlanan özel talimatların ChatGPT'ye girilmesi pek de mümkün değil. Bu yeni özellik sayesinde ChatGPT'nin sizi tanıması ve size daha fazla yardımcı olabilecek sanal bir asistan olarak konumlanması hedefleniyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.