Robotik girişimi ForwardX, C serisi yatırım turunda 61 milyon dolar yatırım aldı

2021 yılının Aralık ayında başlayan ForwardX'in C serisi yatırım turu, alınan 30 milyon dolarlık ek yatırım ile birlikte toplamda 61 milyon dolar yatırım ile tamamlandı.
Robotik girişimi ForwardX, C serisi yatırım turunda 61 milyon dolar yatırım aldı

Teknoloji dünyasının geleceği olarak görülen robotik teknolojileri her geçen gün yeni bir örnek ile karşımıza çıkmaya devam ediyor. Robot geliştiren Çin merkezli bir girişim olan ForwardX, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. ForwardX tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, C serisi yatırım turu kapsamında 30 milyon dolar ek yatırım aldı. 

2021 yılının Aralık ayında başlayan ForwardX'in C serisi yatırım turu, alınan 30 milyon dolarlık ek yatırım ile birlikte toplamda 61 milyon dolar yatırım ile tamamlandı. 30 milyon dolarlık ek yatırımın kimlerden geldiği ise açıklanmadı.

Alınan 30 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte ForwardX'in bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 135 milyon doları aştı. ForwardX'in paylaştığı bilgilere göre alınan 30 milyon dolarlık yeni yatırım, şirketin büyümesini hızlandırmak için kullanılacak. 

2016 yılında Nicolas Chee tarafından Pekin'de kurulan ForwardX, yapay zeka destekli otonom robotlar geliştiriyor. ForwardX tarafından geliştirilen robotlar özellikle depo, lojistik ve üretim alanlarında kullanılmak üzere tasarlandı. L’Oréal, IKEA, SF DHL, UNIQLO, Walmart ve Mitsubishi gibi önemli müşterilere sahip olan ForwardX, bugüne kadar 3 binden fazla robot üretti.

ForwardX; Flex, Apex, Max, Conveyor ve Lynx olmak üzere toplamda 4 farklı robot ailesine sahip. Girişim, aldığı yatırımlar birlikte Kuzey Amerika, Avrupa, Asya ve Avustralya pazarlarına açılmayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.