Avrupa'daki elektrikli araç satışları, Haziran ayında yüzde 55 oranında arttı

Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği (ACEA) tarafından aktarılan bilgilere göre Haziran ayında Avrupa Birliği ülkelerindeki elektrikli otomobil satışları yüzde 55 oranında arttı. 
Avrupa'daki elektrikli araç satışları, Haziran ayında yüzde 55 oranında arttı

Tem elektrikli otomobillerin otomotiv dünyasının geleceği olduğunu geçtiğimiz dönemlerde pek çok kez sizlere aktarmıştık. Elektrikli otomobil satışları hem ülkemizde hem de tüm dünyada artarak devam ediyor. Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği (ACEA) tarafından aktarılan bilgilere göre Haziran ayında Avrupa Birliği ülkelerindeki elektrikli otomobil satışları yüzde 55 oranında arttı. 

Otomobil satışlarındaki artışın sadece elektrikli araçlar özelinde olmadığını da ekleyelim. ACEA verilerine göre Avrupa Birliğinde gerçekleşen araç satışları yüzde 19 oranında arttı ve 1,27 milyon adede ulaştı.

Sadece Almanya'da Haziran ayı içinde 52 bini aşkın elektrikli otomobil satışı gerçekleşti. Bir önceki yılın aynı dönemi ile kıyaslandığında yüzde 64 oranında artış yaşandığını da ekleyelim. Fransa ise 33 bini aşkın satış ile birlikte ikinci sırada yer alıyor. Üçüncü sırada yer alan Hollanda'da ise Haziran ayı boyunca yaklaşık 14 bin elektrikli araç satışı gerçekleşti.

Elektrikli otomobillerin kullanımı artarken dizel araçların satışları ise azaldı. Dizel araçların satışları Haziran ayında yüzde 10 oranında düştü.

Avrupa Birliği içinde otomobil pazarının hakimi ise 325 bini aşkın satış ile birlikte Volkswagen oldu. Volkswagen'i ise 210 bin satış ile Stellantis, 133 bin satış ile Renault, 83 bin satış ile BMW Group ve 63 bin satış ile Mercedes-Benz Group takip ediyor.

Volkswagen markaları otomobillerin satışlarının bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 27 oranında artış gösterdiğini de ayrıca paylaşalım. İkinci sırada yer alan Stellantis'in satışlarında ise yüzde 2,5 oranında düşüş yaşandı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.