Wix'den web sitesi üreten yeni yapay zeka aracı: AI Site Generator

Wix'in yeni yapay zeka destekli site üretim aracı AI Site Generator, Wix kullanıcılarının komutlar aracılığıyla bir web sitesi oluşturmasını sağlıyor.
Wix'den web sitesi üreten yeni yapay zeka aracı: AI Site Generator

Wix'in daha önce kodlama bilgisine ihtiyaç duymadan uygulama oluşturma aracı Branded App by Wix'i yayına aldığını sizlere aktarmıştık. Şirket, şimdi de yeni bir yapay zeka aracı ile karşımızda. 

Wix'in yeni yapay zeka destekli site üretim aracı AI Site Generator, Wix kullanıcılarının komutlar aracılığıyla bir web sitesi oluşturmasını sağlıyor. Kullanıcılar, komutlar ile bir anasayfanın yanı sıra sitenin diğer sayfalarını, metinlerini ve görsellerini oluşturabiliyor. 

Wix kurucu Avishai Abrahami'nin aktardıklarına göre araç, şirketin yapay zeka alanındaki yaklaşık 10 yıllık deneyiminin bir ürünü. Aracın yayına alınmasından önce kullanıcılarla yoğun bir test süreci gerçekleştirildi. 

Bu yeni duyuru ile birlikte Wix çatısı altında yer alan birçok yapay zeka destekli ürün tanıtıldı. İçerik üreticileri için ChatGPT destekli bir içerik oluşturma deneyimi sunan şirket, domain isimleri için beyin fırtınası yapmak isteyenler için ise "AI domain generator" ile ilerliyor. Şirket, yapay zeka teknolojisi ile kullanıcıların, arka ofis uygulamaları, altyapı ve ödeme süreçlerini kolaylaştırmayı hedefliyor. 

Pek çok küçük işletme ağırlıklı olarak sosyal ağlarda yer almayı seçerken, maliyetler nedeniyle bir web sitesi oluşturmakta kaçınıyor. Wix'in yapay zeka aracı AI Site Generator ise kısa süre içinde ortaya bir web sitesi çıkarmasıyla işletmeleri kendine çekebilir. Araç, bir sitenin tarifini içeren bir kaç komuta dayanarak söz konusu web sitesini hayata geçiriyor. AI Site Generator, bunun için hem Wix'in kendi yapay zeka sistemlerinden hem de 3. taraf yapay zeka sistemlerinden yararlanıyor. 

Bir chatbot benzeri arayüzde sahip olan araç, sitenin niteliği ve işletme hakkında bir dizi soru soruyor. Bu soruların neticesinde  kişiselleştirilmiş bir web sitesi ortaya çıkıyor. ChatGPT, söz konusu web sitesi için metinleri üretirken, Wix'in yapay zekası da sitenin tasarımını ve görsellerini oluşturuyor. 

Şirketin aktardıklarına göre, AI Site Generator'ı benzer hizmet sunan rakiplerinden ayıran şey, müşterinin ihtiyaçlarına bağlı olarak e-ticaret, planlama, yemek siparişi ve etkinlik biletleme bileşenlerini de otomatik olarak inşa etmesi. 

Kullanıcılar, AI Site Generator'ın ürettiği tasarımlar ile sınırlı değil. AI Site Generator kullanıcıları, Wix'in hem manuel hem de yapay zeka destekli düzenleme araçlarından faydalanabiliyor. Böylece kullanıcılar, uygun gördükleri değişiklikleri gerçekleştirebiliyor. AI Site Generator ile birlikte kullanıcıların ihtiyaçlarını komutlar üzerinden tanımlayarak siteye sayfa eklemesini sağlayan özellikler Wix çatısı altında yerini alacak.

Ayrıca Wix'in tanıttığı yeni yapay zeka özellikleri kapsamında sunulan yeni nesne silici özelliği (object eraser) kullanıcıların görsellerden nesneleri çıkarmasını ve görselleri manipüle etmesini sağlıyor. Yapay zeka asistanı ise kullanıcılara sitede gerçekleştirebilecekleri iyileştirmeleri öneriyor. Bu öneriler arasında bir ürün ekleme ya da bir tasarım değişikliğini hayata geçirme yer alabiliyor. Son olarak yapay zeka asistanının analizlere ve site eğilimlerine dayalı olarak kişiselleştirilmiş stratejiler oluşturacağını ekleyelim. 

Teknoloji dünyasının tanınmış oyuncuları ürün setlerini yapay zeka destekli yeni araç ve uygulamalarla zenginleştirmeye devam ediyor. Yakın gelecekte bu yapay zeka devriminin hepimiz için nasıl bir yol çizeceği ise merak konusu. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.