Thunes, 900 milyon dolar değerleme üzerinden 72 milyon dolar yatırım aldı

Marshall Wace liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna Bessemer Venture Partners, 01Fintech, Visa, EDBI ve Endeavor Catalyst katılım gösterdi.
Thunes, 900 milyon dolar değerleme üzerinden 72 milyon dolar yatırım aldı

B2B ödeme platformu Thunes, C serisi yatırım turunda 72 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Marshall Wace liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna Bessemer Venture Partners, 01Fintech, Visa, EDBI ve Endeavor Catalyst katılım gösterdi.

Bu yeni yatırım turuyla birlikte şirketin değerlemesi 900 milyon dolara ulaştı. Bu noktada girişimin Haziran ayında 60 milyon dolarlık yatırım turunu kapattığını da belirtelim. 

Thunes, 2021'den bu yana hızlı bir büyüme gösterdi. Thunes 3 milyar mobil cüzdan hesabına ev sahipliği yapıyor. Buna ek olarak M-Pesa, WeChat, Uber, PayPal, MoneyGram ve Remitly gibi iş ortaklarının yer aldığı ağ üzerinden 4 milyar banka hesabı Thunes'a bağlı. 

80 para birimi kapsamında 300 ödeme sistemini destekleyen girişim, 132 ülkede faaliyet gösteriyor. Thunes ile şimdiye kadar 50 milyar dolarlık işlem gerçekleştirildi. 

Thunes'un sunduğu hizmetlerin ağırlıklı olarak işletmelere hitap ettiğini söyleyebiliriz. Her ne kadar kişiler arası gerçekleştirilen havaleler son 10 yılda mobil ödeme ve mobil cüzdanlarla önemli bir yol katetmiş olsa da; işletmeler için bu sürecin çok daha yavaş işlediğini söylemek mümkün. Thunes ise bunu değiştirmeye kararlı. 

McKinsey'nin paylaştığı verilere göre her yıl 3.5 milyar kişi ya da işletme, bankalar yerine mobil ve dijital cüzdanları kullanıyor. Gelecek yıl bu metriğin 6 milyar ile 7 milyar arasında olması bekleniyor. 

Thunes ise işletmeler arası para transferleri için yeni kanallar oluşturmasıyla, bu ihtiyaca cevap veren şirketler arasında yer alıyor. Özellikle Visa'nın şirkete yaptığı yatırım bu anlamda kritik. İki şirket, 2022'den bu yana birlikte çalışıyor. Hatta o dönemde Thunes’un yalnızca 1.5 milyar dijital cüzdana ev sahipliği yaptığını belirtelim. Bu iş ortaklığı ile Visa, Thunes'un 78 dijital cüzdanı kapsayan cüzdana gönder özelliğinden faydalanıyor. Ayrıca Thunes, Visa Direct ile API entegrasyonu kuruyor. Böylece Visa ile çalışan büyük çapta finansal kurumlar, kendi müşterilerine dijital cüzdanlar aracılığıyla para transferi hizmetleri sunabiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.