Femtech şirketi Herself Health, 26 milyon dolar yatırım aldı

2019 yılında Kristen Helton tarafından faaliyete geçen şirket, 65 yaş ve üzeri kadınlara birinci basamak sağlık hizmeti sunuyor.
Femtech şirketi Herself Health, 26 milyon dolar yatırım aldı

Femtech şirketi Herself Health, 26 milyon dolar yatırım aldı. A Serisi yatırım turuna Accretive'den Michael Cline liderlik etti. Yatırım turunun katılımcıları arasında Juxtapose de yer alıyor. Şirket, şimdiye kadar toplam 33 milyon dolar yatırım aldı.

Yeni yatırımın 7 milyon dolarlık başlangıç turundan altı ay sonra geldiğini de ekleyelim. Herself Health, 26 milyon dolarlık yatırımı önümüzdeki 18 ay içinde faaliyet alanını genişletmek ve bu yıl içinde Minneapolis-St. Paul bölgesine iki klinik açmak için kullanacak.

2019 yılında Kristen Helton tarafından faaliyete geçen şirket, 65 yaş ve üzeri kadınlara birinci basamak sağlık hizmeti sunuyor. ABD merkezli şirketin hedefi bu demografik gruptaki kadınların özel ihtiyaçlarına odaklanarak, kişiye özel ve kapsamlı bir sağlık hizmeti sunmak. Herself Health; osteoporoz, kalp hastalığı, felç, otoimmün hastalıklar ve Alzheimer hastalığına odaklanıyor.

Herself Health kadınlara özgü sağlık sorunlarını merkeze alarak yaşlı bakımında cinsiyet eşitsizliğini gidermeyi ve kadınların daha iyi sağlık sonuçları elde etmelerini sağlıyor. Çünkü birçok kadın, doktor randevularında yeterince dinlenmediklerini, aceleyle muayene edildiklerini ve ihtiyaçlarının tam olarak anlaşılmadığını hissediyor.

Herself Health, bu sorunu çözmek için doktorların hastalarla daha fazla zaman geçirmesini, hedeflerini öğrenmesini ve özel ihtiyaçlarına uygun bakım planları oluşturmasını sağlıyor.

Dünya Sağlık Örgütü, yaşlılığı çevresel faktörlere uyum sağlayabilme yeteneğinin azalması olarak tanımlıyor. Yaşlanma ile gelişebilen iletişim güçlüğü ve fiziksel yetersizlik yaşlı bakımı konusunu önemli hale getiriyor. Herself Health de Papa, Carewell, Devoted Health, Heal ve CarePredict gibi yaşlı bakımı üzerine odaklanan girişimler arasında yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.