Envanter yönetimi için robotlar geliştiren Simbe Robotics, 28 milyon dolar yatırım aldı

Simbe Robotics, 2014 yılında Brad Bogolea ve Jeff Gee tarafından tarafından faaliyete geçti. Şirket, perakendecilerin stok yönetimini ve envanter takibini kolaylaştırmak için robot teknolojisini üretiyor.
Envanter yönetimi için robotlar geliştiren Simbe Robotics, 28 milyon dolar yatırım aldı

Envanter yönetimi için robotlar geliştiren Simbe Robotics, 28 milyon dolar yatırım aldı. B Serisi yatırım turu, Eclipse liderliğinde gerçekleşti. ABD merkezli şirketin toplam yatırım miktarı 54 milyon dolara yükseldi. 

Simbe Robotics, 2014 yılında Brad Bogolea ve Jeff Gee tarafından tarafından faaliyete geçti. Şirket, perakendecilerin stok yönetimini ve envanter takibini kolaylaştırmak için robot teknolojisini üretiyor. Stok robotları, mağazalardaki rafları izleyerek ürünlerin mevcudiyetini, fiyat doğruluğunu ve kayıp veya çalınan ürünleri tespit ediyor. Bu robotlar, mağaza çalışanlarının ve müşterilerin yanında veya bağımsız olarak görev yapabiliyor. Stok robotları, insanların yapması gereken zaman alan ve tekrarlayan görevleri otomatikleştirmeye yardımcı oluyor. 

Simbe Robotics tarafından geliştirilen Tally adlı stok robotu, mağaza koridorlarında dolaşarak rafları tarar ve eksik veya yanlış yerleştirilmiş ürünleri tespit ediyor. Tally, bilgileri toplayıp perakendecilere stok yönetimi, rafların düzenlenmesi ve envanter takibi konusunda gerçek zamanlı veri sağlıyor.

Şirket, Amerika, Avrupa ve Orta Doğu'da en iyi 250 küresel perakendecinin 12'sine hizmet veriyor. Bu markalar arasında  BJ's Wholesale, Schnucks Markets, SpartanNash, Wakefern ve Carrefour var. Simbe Robotics, şimdiye kadar 5 milyar ürün analiz etti.

Perakende sektöründe robot teknolojisi stok ve envanter yönetiminde oldukça yaygın biçimde kullanılıyor. Yatırımcılar, bu alanda çalışan çeşitli şirketlere yatırım yapıyor. Geçen Mayıs ayında insansı robotlar oluşturan yapay zeka girişimi Figure, 70 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. ABD merkezli Figure, perakende sektöründe depo yönetiminden satışa kadar çeşitli görevleri yerine getirebilen insansı robotlar geliştirmek üzerine çalışıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.