Instagram'ın Twitter rakibi metin tabanlı uygulaması Threads, 6 Temmuz'da kullanıma açıldığından bu yana ciddi bir taleple karşılaştı. Kullanıcı sayısı kısa sürede 100 milyonu geçen uygulama ile merak edilen soruları ve bu soruların cevaplarını, daha önce sizler için toparlamıştık. Şimdi ise Threads'in bilinmeyen özelliklerine göz atıyoruz.
Yeni thread oluşturmak için kısayol
Twitter'da oluşturduğumuz içeriklere nasıl "tweet" diyorsak, Threads'te de "thread" diyoruz. Yeni bir thread oluşturmak için mevcut bir kısayol bulunuyor. Normal kullanımda, bir gönderi taslağı hazırlayabilir ve üzerine ikincil bir gönderi etiketlemek için “Bir thread ekle”ye dokunabilirsiniz.
Ancak bunun daha kısa bir yolu var. Bunun için diyelim ki ilk gönderinizi yazdınız, henüz paylaşmadan altına ekleme yapmak istiyorsunuz. Klavyenizde üç kere "geç" kısmına tıkladığınızda ilk paylaşımınızın altına otomatik olarak yenileri açılıyor.
Kimler yanıt verebilir?
Threads'te yeni bir ileti dizisi paylaşmadan önce, söz konusu ileti dizisini kimlerin yanıtlayabileceğini ayarlayabilmek mümkün. Bu kapsamda üç seçenek bulunuyor: Herkes, takip ettiğiniz profiller, yalnızca bahsettikleriniz. Söz konusu ayarlama için yazışma başlatılan bölümde klavyenizin hemen üstüne göz atabilirsiniz.
Profilleri sessize alma
Bir hesaptaki içeriği tekrar görmek istemiyorsanız, akış sayfasında kişinin yanında bulunan üç noktalı menüye ve ardından “Sesi Kapat”a dokunmanız yeterli.
Bir ara ver
Threads kullanımını azaltmak için "bir ara ver" seçeneğini kullanabilirsiniz. Bunun için izlenmesi gereken adımlar şu şekilde: Profil - Ayarlar - Hesap - Bir ara ver. Daha sonra buradan Threads'te tek seferde maksimum ne kadar vakit geçirmek istediğinizi seçebiliyorsunuz.
Hızlı arama
Threads'te hızlı arama yapmak için arama butonuna biraz uzun basmak yeterli. Böylece aramak istediğiniz hesaba daha hızlı bir şekilde ulaşabiliyorsunuz.
Hızlı takip
Threads'te birinin profiline girip "Takip et" butonuna basmak yerine, kullanıcının profil resminin yanındaki artı simgesine dokunup onu takip edebilirsiniz. Yani birini takip etmek için akıştan çıkmaya gerek yok.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap