Sağlık sektöründe kimlik doğrulama sürecini otomatikleştiren Verifiable, 27 milyon dolar yatırım aldı

Verifiable, sağlık kuruluşlarının sağlık uzmanlarının kimlik doğrulama sürecini otomatikleştirerek daha hızlı ve verimli hale getiriyor.
Sağlık sektöründe kimlik doğrulama sürecini otomatikleştiren Verifiable, 27 milyon dolar yatırım aldı

Sağlık girişimi Verifiable, 27 milyon dolar yatırım aldı. B Serisi yatırım turu, Craft Ventures liderliğinde gerçekleşti. ABD merkezli şirketin yatırım turuna Highland Capital Partners, 137 Ventures, Cooley, The Altman Fund ve Struck Capital katıldı. Yeni yatırım, şirketin ekibini büyütmek ve pazarlama faaliyetlerine ağırlık vermesi için kullanılacak.

Şirket, 2020 yılında Nicholas Macario ve Vivekanand Rajkot tarafından faaliyete geçti. Verifiable, sağlık kuruluşlarının sağlık uzmanlarının kimlik doğrulama sürecini otomatikleştirerek daha hızlı ve verimli hale getiriyor. Verifiable, sağlık uzmanlarının geçmiş bilgilerini, beceri ve yeterlilik seviyelerini doğruluyor. Sağlık kuruluşlarının kimlik doğrulama sürelerini azaltarak maliyetleri düşürüyor. Böylece sağlık hizmetlerinin kalitesini artıyor. Şirket, son 1 yıl içinde Salesforce ile ortaklık kurdu. 

Şirket, 2020 yılında 3 milyon dolarlık tohum yatırım, bir sene sonra A Serisi yatırım turunda 17 milyon dolar aldı. Şirketin toplam yatırım miktarı 47 milyon dolara yükseldi. 

Geçen hafta dijital sağlık sektöründe önemli bir yatırıma imza atıldı.  Sağlık girişimi Neko Health, 60 milyon euro yatırım aldı. A Serisi yatırım turunu, Lakestar yönetti. Yatırımın diğer katılımcıları arasında Atomico ve General Catalyst yer aldı. Yatırım sonunda Lakestar'dan Klaus Hommels ve Atomico'dan Niklas Zennström'ün şirketin yönetim kuruluna katılacağı açıklandı.

Neko Health, Hjalmar Nilsonne ve Spotify'ın kurucusu Daniel Ek tarafından faaliyete geçti. Şirketin amacı, hastalıkları erken teşhis etmek ve hastalıklar karşısında  önleyici tedbirler almak. İsveç merkezli Neko Health, önleyici sağlık teknolojisi platformu olarak cilt ve kalp sorunlarına odaklanıyor. Bu yatırım, sektörün hala büyük potansiyeli olduğunu kanıtladı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.