Orman yangınları için erken uyarı sistemi sunan Pano AI, 17 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zekayı kullanarak aktif orman yangını tespiti için erken uyarı sistemleri sunan Pano AI, Valor Equity Partners liderliğinde 17 milyon dolar yatırım aldı.
Orman yangınları için erken uyarı sistemi sunan Pano AI, 17 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zekayı kullanarak aktif orman yangını tespiti için erken uyarı sistemleri sunan Pano AI, Valor Equity Partners liderliğinde 17 milyon dolar yatırım aldı. Tura yeni yatırımcılar Salesforce Ventures, T-Mobile Ventures, 5G Open Innovation Lab ile mevcut yatırımcılar Initialized Capital, Congruent Ventures, Convective Capital, January Ventures, Kevin Mahaffey ve Jade Van Doren katıldı.

2022 yılında hayata geçirilen Pano AI, yeni yangınları tespit etmek, belirlemek ve yangın profesyonellerini dakikalar içinde uyarmak için dağın tepesindeki kameraları, uydu yayınlarını, yapay zekayı, 5G bağlantısını ve modern bulut yazılımını entegre eden kapsamlı bir çözüm sunuyor. Bu harekete geçirilebilir zeka, ilk müdahale ekiplerinin olay yerine daha hızlı ve daha güvenli bir şekilde, doğru ekipman, en son bilgiler ve gelişmiş koordinasyonla, ulaşmalarına yardımcı oluyor, böylece yeni bir yangın çok büyümeden söndürülebiliyor.

Pano AI, aldığı yeni yatırımı, yapay zeka tabanlı aktif orman yangını algılama çözümünü geliştirmeye devam etmek, itfaiye teşkilatlarının yeni yangınlara tepki verme şeklini dönüştürmek ve büyük orman yangınlarını önlemek için kullanacak. Yatırım ile ayrıca, Pano AI'ın ekibi genişletilecek ve girişimin faaliyet gösterdiği lokasyon sayısı artırılacak.

Pano AI, şu anda ABD'de California, Colorado, Oregon, Washington, Idaho ve Montana eyaletlerinde; globalde ise iki Avustralya eyaletinde faaliyet gösteriyor. 

Dünya, son yıllarda giderek artan şiddetli ve sık orman yangınları ile diğer doğal afetlere tanık olurken, Pano AI gibi girişimlerin hayata geçirilmesi ve desteklenmesi oldukça önemli diyebiliriz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.