Elektrikli araçlar için şarj üreten Go Eve, 3.5 milyon euro yatırım aldı

2021 yılında kurulan Go Eve, DockChain adlı bir şarj teknolojisi geliştirdi.
Elektrikli araçlar için şarj üreten Go Eve, 3.5 milyon euro yatırım aldı

Elektrikli araçlar için şarj üreten Go Eve, 3.5 milyon euro yatırım aldı. İrlanda merkezli şirketin yatırım turuna The Pearl Family Office, Carter Gem, Automotive Ventures Inc, Kero Development Partners ve Cur8 Capital katıldı. Şirket yeni yatırımı kendi geliştirdiği DockChain EV şarj sisteminin üretimini genişletmek için kullanacak. 

Şirket, 2021 yılında Hugh Sheehy, John Goodbody, Professor Robert Shorten, Dr Pietro Ferraro ve Andrew Cullen tarafından faaliyete geçti. Go Eve, DockChain adlı bir şarj teknolojisi geliştirdi. Şirketin amacı elektrikli araçların şarj sürelerini hızlandırmak, maliyetleri düşürmek, daha geniş bir şekilde erişilebilmesini sağlamak ve mevcut elektrik şebekesi kapasitesini en verimli şekilde kullanmak.

Aslında DC şarj cihazı, yüksek güçlü bir şarj imkanı sunar ancak menzili sınırlı. DockChain sistemi, bu hızlı DC şarj cihazının yanına daha düşük maliyetli şarj terminallerini ekleyerek bir zincir oluşturuyor. Bu düşük maliyetli şarj terminalleri, daha kısa mesafelerde yer alıyor ve daha düşük güçlü AC şarjı sağlıyor. Dolayısıyla, elektrikli araçlar, bu zincirdeki düşük maliyetli şarj terminallerini kullanarak daha fazla noktada şarj edilebiliyor.

Go Eve CEO'su Hugh Sheehy, "Go Eve, elektrikli araç şarjını dönüştürebilecek bir teknoloji sunuyor. Elektrikli araçların fosil yakıtlı araçları yerine geçmesi için şarjın daha hızlı, daha düşük maliyetli, daha geniş kapsamda ve mevcut elektrik şebekesi kapasitesini en verimli şekilde kullanması gerekiyor. Her alanda hızlı şarjın olduğu bir gelecek görüyoruz" diyerek şirketin sektör için önemini vurguluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.