SPONSORLU

Teads, İlgi Ölçümü Entegrasyonu ile Kampanya Performansını Artırıyor

Teads, sektörde önemli bir adım atarak müşterilerine özgün hedef kitle içgörüleri sunmak ve kampanya optimizasyonunu desteklemek için kapsamlı ilgi ve bağlam veri kümesinden faydalanıyor.
Teads, İlgi Ölçümü Entegrasyonu ile Kampanya Performansını Artırıyor

Küresel medya platformu Teads, dinamik programatik satın alma platformu Teads Ad Manager çözümüne ilgi ölçümünü ekledi. Bu entegrasyon, Teads'i Lumen'in ilgi ölçümünü doğal olarak kullanan bir platform haline getiriyor. Böylece kullanıcılar, görüntülenme oranını ölçebildiği gibi ilgiyi de ölçme olanağına erişiyor. Bu entegrasyon, Lumen ve programa dahil olan diğer iş ortaklarıyla yüzlerce testin gerçekleştirilmesini sağlayan bir inovasyon olan Teads İlgi Programının (Teads Attention Program) başlatılmasının üzerinden geçen bir yılın sonucunda gerçekleşti. İlgi ölçümünün eklenmesiyle Teads Ad Manager çözümü, reklamverenlere ilgiyi ölçme ve optimize etmeyi tek bir dokunuşa kadar indirgeyerek karmaşık olabilecek süreçleri sadeleştiriyor.

Lumen Research Genel Müdürü Mike Follett, "İlgi ölçümlerinin yayınlanmasıyla birlikte Teads, dünya genelinde türünün en kolay ve en yaygın kullanılan sistemi olma konumunu güçlendirdi. Artık Teads Ad Manager çözümünü kullanan müşteriler kampanyalarında ilgiyi tek bir tıklamayla ölçebiliyor ve Lumen'in son teknoloji ilgi modellerinden yararlanarak performansa ilişkin benzeri görülmemiş bilgiler elde ediyor" dedi.

Teads Ad Manager (TAM) içinde bulunan "ilgi" düğmesine tıklandığında, kampanyalar otomatik olarak Lumen etiketi ile etiketlenerek reklamverenlere, reklamlarının gördüğü ilgi düzeyi hakkında önemli bilgiler veriyor. Bununla birlikte ilginin nedenlerini belirlemelerini, kampanyalarını optimize etmelerini ve etkili sonuçlar elde etmelerini sağlıyor. Bu ölçümler aynı zamanda doğaları gereği tanımlama bilgisi içermedikleri ve reklam etkinliğini ölçmek için ölçeklenebilir bir çözüm sağladıkları için basitlik ve sürdürülebilirlik sunuyor. Çözümün lansmanından bu yana, TAM müşterileri genelinde kullanım oranı büyük oranda artış gösterdi ve Lumen ilgi ölçümü, TAM'daki faaliyetlerin %20'sinde kullanılmaya başlandı.

OMD Fransa Dijital İşlemler Başkanı Damien Prybis, "Performans odaklı medya planlamasında önemli bir dönüm noktası olan ilgi ölçümü, medya yatırımlarında nereye odaklanmaları gerektiği konusunda daha da net bir görüşe sahip olmak isteyen markalar için bir sonraki adım olarak öne çıkıyor. Teads ilgi ölçümlerinin kullanıma sunulması, hedef kitleler hakkında daha ayrıntılı bilgiler edinmemizi benzersiz bir şekilde kolaylaştırıyor. Aynı zamanda daha fazla hedef kitle katılımı sağlamamıza ve bu paha biçilmez bilgilerden yararlanarak ilgi çekici ve bağ kuran içerikler oluşturmamıza olanak tanıyor” şeklinde konuştu.

Dünyanın en büyük ilgi analiz veritabanı oluşturuldu

Teads, 74 pazarda 1.236 aktif ajans ve 3.349 aktif reklamveren ile dünyanın en büyük ilgi analizi veritabanına sahip lider uçtan uca küresel platform haline geldi. Şu anda Teads Ad Manager üzerinde, eşi olmayan ölçekte ve kullanıcı dostu özelliklerle desteklenen milyarlarca gösterim raporlanıyor ve etiketleniyor. Böylece bir markanın tüm kanallarda yüksek ilgi gören medya içeriklerinden stratejik olarak yararlanarak kayda değer bir başarı elde ettiği ve Teads'in mağaza içi ziyaret kriterlerine kıyasla %42 daha güçlü bir artışla sonuçlanan yakın tarihli bir kampanyada olduğu gibi doğrudan iş sonuçlarına dönüşüyor. Teads, kampanyaları daha uygulanabilir hale getirerek iş sonuçları elde etmenin yeni yollarını keşfetmeye devam ediyor ve müşterileri ile iş ortakları için uygulamada mükemmellik çıtasını yükseltmeye devam ediyor.

Teads Araştırma ve İçgörülerden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Caroline Hugonenc ise sözlerini şöyle tamamladı: "Canlı kampanyalarda ilgiyi ve sonuçları birleştiren en kapsamlı veritabanını kullanarak, müşterilerin ilgiyi sonuçlarla kolayca ilişkilendirmesine olanak tanıyan bir deneyim oluşturduk. Lumen ile kapsamlı ve kullanımı kolay entegrasyon, türünün en büyük veri kümesinin oluşturulmasını sağladı. Teads Ad Manager'ın lansmanından bu yana 103 reklamverenin katılımı ve 200'den fazla kampanya ile ulaştığımız bu muazzam kilometre taşıyla gurur duyuyoruz. Bu daha başlangıç.”

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.