Threads'e sadece takip edilen kişilerin gönderileri için bir bölüm gelecek

Instagram başkanı Adam Mosseri, Threads'in bir takip akışına sahip olacağını söyledi. Threads hesapları arasında geçiş yapma ve gönderileri düzenleme seçeneği de şirketin yapacakları arasında yer alıyor.
Threads'e sadece takip edilen kişilerin gönderileri için bir bölüm gelecek

Meta'nın dün yayına alınan uygulaması Threads, her ne kadar yüksek bir taleple karşılanmış olsa da uygulamadaki bazı eksikliler kullanıcıların canını sıkmaya başladı. Bu eksiklerden en önemlisi ise kişilerin takip ettiği diğer kullanıcıların içerikleri yerine, herkese açık, bilhassa Instagram fenomeni olan kişilerin içeriklerini görmesi. Ancak Instagram başkanı Adam Mosseri tarafından yapılan açıklamaya göre bu durum kısa süre sonra değişebilir. 

Adam Mosseri, Threads'in bir takip akışına sahip olması çağrılarına yanıt verdi ve bu özelliğin platformun gelecekte eklemek isteyeceği özelliklerden biri olduğunu belirtti. Twitter gibi Instagram da varsayılan algoritmik akışa ek olarak "takip edilenler" listesi görünümüne sahip, bu nedenle Threads'in de buna sahip olması mantıklı.

Şu anda Twitter'da hem size özel içerikleri gördüğünüz, takip ettiğiniz kişilerden ziyade ilginizi çekebilecek içeriklerin yer aldığı bir bölüm bulunuyor. Aynı zamanda sadece takip ettiğiniz hesapların içeriklerini gördüğünüz bir alan yer alıyor. Instagram'da ise durum biraz daha farklı, zira ana akış sayfasında öncelikle takip ettiğiniz içerikleri görürken daha aşağılara indiğinizde takip etmediğiniz ama ilgilendiğiniz konularla ilgili içerikler karşınıza çıkıyor. Threads de bir Meta uygulaması olduğu için tıpkı Instagram'daki gibi bir akış görmemiz olası. 

Threads hesapları arasında geçiş yapma ve gönderileri düzenleme seçeneği de şirketin yapacakları arasında yer alıyor. Mosseri ayrıca, hashtag arama yeteneği gibi uygulamada bazı temel özelliklerin hala eksik olduğunu belirtti. Ayrıca kullanıcılar bir gönderiyi beğenmek için iki kez dokunma özelliğini istiyor. Mosseri, Meta'nın bunu uygulamak için çalıştığını da söyledi.

Görsel Kaynak: Depositphotos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.