DigitalOcean, yapay zeka geliştirme girişimi Paperspace'i 111 milyon dolara satın aldı

2014 yılında Daniel Kobran ve Dillon Erb tarafından kurulan Paperspace, DigitalOcean bünyesinde bağımsız bir iş birimi olarak kalacak.
DigitalOcean, yapay zeka geliştirme girişimi Paperspace'i 111 milyon dolara satın aldı

DigitalOcean, yapay zeka geliştirme girişimi Paperspace'i 111 milyon dolara satın aldı. 2014 yılında Daniel Kobran ve Dillon Erb tarafından kurulan Paperspace, DigitalOcean bünyesinde bağımsız bir iş birimi olarak kalacak. Ayrıca bu satın alma, DigitalOcean'ın 2022'de Pakistan merkezli bulut barındırma hizmeti sağlayıcısı Cloudways'i 350 milyon dolar karşılığında satın aldığından beri gerçekleştirdiği ilk işlem olma özelliği taşıyor.

DigitalOcean, özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelere, geliştiricilere ve başlangıçlara odaklanmış bir bulut hizmet sağlayıcısı olarak biliniyor. Şirket, 2011 yılında Moisey Uretsky, Ben Uretsky, Alec Hartman, Mitch Wainer ve Jeff Carr tarafından faaliyete geçti. Kullanıcı dostu arayüzü, hızlı dağıtım süreleri ve uygun maliyetli fiyatlandırmasıyla popülerlik kazandı. 

DigitalOcean CEO'su Yancey Spruill, Paperspace'in altyapısı ve araçlarının DigitalOcean'ın ürünleriyle entegre edilmesinin kullanıcılara yapay zeka uygulamalarını daha kolay test etme, geliştirme ve dağıtma imkanı sağlayacağını belirtiyor. Paperspace'in kullanıcılarının ise DigitalOcean'ın bulut hizmetlerinden, veritabanlarından, depolamadan faydalanacağı kaydediliyor.

ABD merkezli Paperspace, bugüne kadar, Battery Ventures, Intel Capital, SineWave Ventures ve Sorenson Capital gibi yatırımcılardan 35 milyon dolar yatırım aldı. Şirket, bulut bilişim ve yapay zeka geliştirme alanında faaliyet gösteren bir girişim olarak tanımlanıyor. Şirket, bulut tabanlı hizmetler sunarak kullanıcılara yapay zeka uygulamaları geliştirme imkanı sağlıyor. 

Gartner'a göre, yapay zekanın getirdiği hevesle bulut harcamalarının 2023 yılında yüzde 21,7 artacağı tahmin ediliyor. Microsoft, Amazon ve Google gibi büyük teknoloji şirketleri, gelirlerini artırmak için giderek daha fazla üretimsel yapay zeka teknolojilerine yöneliyor. Bu noktada bu satın alma ön plana çıkıyor. Çünkü DigitalOcean rekabet gücünü artırarak müşterilerine daha geniş bir bulut hizmeti yelpazesi sunabilecek. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.