Spotify'ın kurucusu Daniel Ek'in sağlık girişimi Neko Health, 60 milyon euro yatırım aldı

Neko Health, 2018 yılında Hjalmar Nilsonne ve Spotify'ın kurucusu Daniel Ek tarafından faaliyete geçti. Şirketin amacı, hastalıkları erken teşhis etmek ve hastalıklar karşısında  önleyici tedbirler almak.
Spotify'ın kurucusu Daniel Ek'in sağlık girişimi Neko Health, 60 milyon euro yatırım aldı

Sağlık girişimi Neko Health, 60 milyon euro yatırım aldı. A Serisi yatırım turunu, Lakestar yönetti. Yatırımın diğer katılımcıları arasında Atomico ve General Catalyst yer aldı. Yatırım sonunda Lakestar'dan Klaus Hommels ve Atomico'dan Niklas Zennström'ün şirketin yönetim kuruluna katılacağı açıklandı. 

Neko Health, Hjalmar Nilsonne ve Spotify'ın kurucusu Daniel Ek tarafından faaliyete geçti. Şirketin amacı, hastalıkları erken teşhis etmek ve hastalıklar karşısında  önleyici tedbirler almak. İsveç merkezli Neko Health, önleyici sağlık teknolojisi platformu olarak cilt ve kalp sorunlarına odaklanıyor.

Şirket, vücuttaki doğum lekelerinin, kızarıklıkların ve yaşlılık lekelerinin büyümesini tespit ediyor. Kalp fonksiyonlarının izlenmesini sağlıyor. Vücuttaki herhangi bir anormalliği kullanıcıya gerçek zamanlı analizlerle bildiriyor. Sonuçlar uygulama üzerinden takip edilebiliyor. Ayrıca platformun vücuttaki herhangi bir sorunu tespit etmek için 70'in üzerinde sensörle donatıldığı açıklandı. Birkaç dakika içinde yapılan detaylı taramanın maliyeti ise 250 dolar.

Erken teşhis sayesinde kullanıcıların sağlık alanında artan maliyetlerini yönetmesini sağlamak. Kurucu ortaklardan Hjalmar Nilsonne, sağlık maliyetleri insanların kontrolünün dışına çıktığını söyleyerek önleyici sağlık bu trendi tersine çevirmenin anahtarı olacağına inanıyor.

Önleyici sağlık teknolojisi, hastalıkları önlemeye yönelik stratejiler ve teknolojiler kullanarak insanların sağlıklı kalmasına odaklanan bir yaklaşımı ifade ediyor. Geleneksel sağlık sistemlerinde, genellikle semptomların tedavisi üzerine yoğunlaşılırken, önleyici sağlık teknolojisi erken teşhis, sağlık taramaları, kişiselleştirilmiş sağlık takibi ve sağlıklı yaşam tarzı teşvikine odaklanıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.