Malzeme keşfi alanında faaliyet gösteren VSParticle, 14,5 milyon euro yatırım aldı. Hollanda merkezli şirketin 14,5 milyon dolarlık yatırım turuna Plural Platform liderlik etti. Şirket, aynı zamanda NXTGEN Hightech'ten 3,5 milyon euro hibe aldı. Şirket, yeni yatırımı Ar-Ge faaliyetlerini ölçeklendirmek için kullanacağını açıkladı.
VSParticle, 2014 yılında Aaike van der Vugt tarafından faaliyete geçti. Girişimci yüksek lisans yaparken şirketin temellerini attı. Daha sonra ise Andreas Schmidt-Ott, Tobias Pfeiffer ve Tobias Coppejans, kurucu ortak olarak VSParticle'a dahil oldu.
Şirket, Catalyst Coated Membranes (CCM) adı verilen malzemeleri üretiyor. CCM yeşil hidrojen üretimi için elektrolizerlerin ana bileşenlerinden biri olarak biliniyor.
Bu malzemenin seri üretimi ve geliştirilmesi, yeşil hidrojen üretimi ve sürdürülebilir enerji sektörü için önemli bir adım olarak nitelendiriliyor. Bunlar yeşil hidrojenin daha yaygın ve ekonomik olarak kullanılmasını sağlıyor. Enerji dönüşümü sürecinde iklim değişikliğiyle mücadeleye önemli bir katkıda bulunuyor. Avrupa 2030 yılına kadar yılda 10 milyon ton yeşil hidrojen üretmeyi hedefliyor. Bu noktada şirket önemli bir yere konumlanıyor.
VSParticle, ayrıca malzemelerin nanoparçacıklar halinde ayrıştırılabilmesini sağlıyor. Bu sayede akademisyenler ve Ar-Ge ekipleri, yenilikçi ürünlerin temelini oluşturacak yeni malzemeleri keşfetmek için deneyler yapabiliyor. Laboratuvar denemelerinden üretim sürecinin optimize edilmesini sağlıyor.
Bu alana yapılan yatırımlar da dikkat çekiyor. Geçen şubat ayında yeşil hidrojen üretimine odaklanan Verdagy, 25 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. ABD merkezli Verdagy hidrojen enerjisinin sürdürülebilir olması, düşük maliyetli ve çevre dostu olarak geniş kullanım alanlarına yayılması için çalışıyor. Hidrojen enerjisi üretmenin bir yolu suyu atomlarına ayırmaktan geçiyor. Çünkü doğada hidrojen saf olarak suda bulunuyor. Ryan Gilliam tarafından kurulan şirket, tam olarak bu işi yapıyor. Yani Vergady, yeşil hidrojen üretiminde kullanılan su elektroliz teknolojisini geliştiriyor.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap