Google'dan yeni gizlilik politikası: Herkese açık veriler toplanarak yapay zeka eğitilecek

Google'ın güncellenen gizlilik politikası, şirketin yapay zeka modellerini iyileştirmek için herkese açık verileri toplamasına olanak tanıyacak. 
Google'dan yeni gizlilik politikası: Herkese açık veriler toplanarak yapay zeka eğitilecek

Google, şirketin yapay zeka modellerini eğitmek için insanların online olarak paylaştığı bilgileri toplamasına ve analiz etmesine izin vermek üzere gizlilik politikasını güncelledi. Google'ın güncellenen gizlilik politikası, şirketin yapay zeka modellerini iyileştirmek için herkese açık verileri toplamasına olanak tanıyacak. 

Google'ın güncellenen gizlilik politikasında şu ifadeler yer alıyor:

Google, bilgileri hizmetlerimizi iyileştirmek ve kullanıcılarımıza ve kamuya fayda sağlayan yeni ürünler, özellikler ve teknolojiler geliştirmek için kullanır. Örneğin; Google'ın yapay zeka modellerini eğitmeye ve Google Translate, Bard ve Cloud AI yetenekleri gibi ürünler ve özellikler oluşturmaya yardımcı olmak için halka açık bilgileri kullanıyoruz.

Güncellenen politika, Google'ın önceki hizmet şartlarından daha farklı olduğunu gösteriyor. Bu hafta sonu yapılan güncellemeden önce Google'ın politikası, dil modellerini iyileştirmek için insanların verilerini kullandığını söylüyordu. Artık Google, çeviri sistemleri, metin oluşturan sistemler ve Cloud AI hizmetleri dahil olmak üzere tüm yapay zeka modellerini ve ürünlerini iyileştirmek için insanların verilerini kullanma hakkını saklı tutuyor diyebiliriz.

Yalnızca herkese açık veriler kullanılıyor

Ancak bu, Google'ın hesabınızla bağlantılı özel verileri eğitim için kullanmayı planladığı anlamına gelmiyor. Şirket, bunun yerine yalnızca herkese açık bilgiler kullanıyor ki ChatGPT ve diğer yapay zeka modellerinin yükselişine de baktığımızda bunun olması kaçınılmazdı. Zira Bard, ChatGPT, Bing Chat ve diğer yapay zeka modelleri de internetten alınan bilgilerle eğitiliyor.

Bu noktada kullanıcıların yapması gereken en önemli şey, herkese açık olarak paylaştıkları bilgileri gözden geçirmek olacaktır. Eğer herkese açık bilgileriniz konusunda endişeleriniz varsa da en kısa sürede Google ile iletişime geçebilirsiniz. 

Yapay zeka ilgi çekici bir gelecek vadediyor olsa da gizlilik konusunun nereye evrileceği de merak konusu olmaya devam ediyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.