Steam'de telif haklarını ihlal eden yapay zeka varlıklarını içeren oyunlar yayınlanmayacak

Steam'in yayıncısı Valve'ın temsilcisi, şirketin yapay zeka kullanımını engellemeyi planlamadığını; bu teknolojiyi mevcut sisteme entegre etmek için çalıştıklarını söyledi.
Steam'de telif haklarını ihlal eden yapay zeka varlıklarını içeren oyunlar yayınlanmayacak

Bir Reddit kullanıcı, geçtiğimiz ay Steam'in bundan böyle yapay zeka tarafından üretilen içeriklere sahip oyunları yayınlamayacağını belirten bir gönderi yayınladı. Birçok yayın platformu tarafından haberleştirilen bu gönderi sonrasında Steam'in yayıncısı Valve, söz konusu durumun tam olarak öyle olmadığını ortaya çıkaran bir açıklama yaptı.

Valve'ın Halkla İlişkiler temsilcisi Kaci Boyle, şirketin yapay zeka kullanımını engellemeyi planlamadığını; bu teknolojiyi mevcut sisteme entegre etmek için çalıştıklarını söyledi. Boyle, şirketin mevcut inceleme sürecinin mevcut telif hakkı yasasını dikkate aldığını ve geliştiricilerin bu yapay zeka teknolojilerini çalışmalarında kullanabilirken mevcut telif haklarını ihlal edemeyeceklerini belirtti.

Boyle, Valve'ın, oyunlarında yapay zeka tarafından üretilen içerik kullandıkları gerekçesiyle şirketin mevcut kurallarına aykırı davrananlara başvuru kredilerini iade ettiğini de sözlerine ekledi. 

Valve'ın geliştirici gönderim kuralları, sahip olmadığınız veya yeterli haklara sahip olmadığınız içeriğe izin vermiyor. İlk paylaşımı yapan Reddit kullanıcısı, oyunlarının yapay zeka tarafından üretilen sanat varlıkları içerdiğini ve bu varlıkların telif haklarını ihlal ediyor gibi göründüğünü belirten ret mesajını da gönderisine dahil etmişti. Bu da Valve'ın yapay zekaya değil, telif hakları konusunda sorun yaratabilecek yapay zeka ile üretilmiş varlıklara karşı olduğunu gösteriyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.