Ses kaydınızı istediğiniz türde metinlere dönüştüren yapay zeka aracı: OASIS

NY Times makalesinden VC'lere odaklanan e-posta hazırlamaya kadar OASIS ile ses kaydınızı birbirinden farklı içeriklere dönüştürmeniz mümkün.
Ses kaydınızı istediğiniz türde metinlere dönüştüren yapay zeka aracı: OASIS

Kısa sesli notlarınızı deşifre eden ve özetleyen yapay zeka destekli OASIS, ses kaydı ile not almaya alışkın kişiler için yeni bir seçenek sunuyor. Uygulamayı indirdikten sonra kayıt butonuna basarak hemen denemeye başlayabiliyorsunuz. Ancak bu işleme başlamadan önce çıktı formatını seçmenizde fayda var. 

Çıktı formatları arasında yapılacaklar listesi oluşturmaktan, değerlendirici kısa sunum hazırlamaya, blog gönderisi yazımından şarkı yazmaya kadar pek çok seçenek sunuluyor. Bu seçenekler arasında en çok dikkatimi çeken ise NY Times makalesi ve VC'lere odaklanan e-posta hazırlamak oldu. Eğer bu seçenekler arasında aradığınızı bulamadıysanız, bir komut (prompt) aracılığıyla kendi çıktınızı kendiniz belirleyebiliyorsunuz. 

Kayıt alırken kendinizi tekrar etmekten çekinmenize gerek yok. Zira yapay zeka tekrarlayan kelimeleri, asalak sesleri ya da bir diğer deyişle dolgu kelimeleri silerken, boşlukları da dolduruyor. Benim duraksadığım noktaları, tekrarladığım kelimeleri ya da yaptığım imla hatalarını düzeltti. 

Konuşmanız bittiğinde kaydı durdurarak karşınıza çıkan içeriği inceleyebilirsiniz. Şu an için kayıt süresinin 10 dakikayla sınırlı olduğunu belirtelim. Konuşma hızınıza bağlı olarak 10 dakika içinde bin kelimenin üzerinde bir içerik üretimi gerçekleştirebilmeniz mümkün.

OASIS tarafında üretilen metni, kopyala yapıştır yaparak herhangi bir not ya da mesaj uygulamasında kullanabilirsiniz. Bununla beraber ortaya çıkan materyal uygulamaya da kaydediliyor. Böylece uygulamaya tekrar girdiğinizde eski dokümanlarınızı inceleyebiliyorsunuz. 

Ürünün Android ve iOS uygulamaları mevcut ancak ben masaüstü sürümünde günlük bir iş rutinini anlattığım bir senaryo test ettim. Seçtiğim çıktılardan biri konuşmanın ana hatlarının çıkarılmasıydı. OASIS bunu başarılı bir şekilde gerçekleştirdi. 

Buna ek olarak seçtiğim çıktılardan bir diğeri de konuşmanın profesyonel bir e-postaya dönüştürülmesiydi.  Söylediklerimin başına ve aralarına çeşitli cümle kalıplar yerleştiren OASIS ,ses kaydını iş akışının anlatıldığı bir profesyonel e-postaya dönüştürdü. 

Son olarak sonucunu merak ettiğim için kaydın bir şarkıya dönüştürülmesini istedim. Şu an için müzikal bir çıktı olmamakla beraber anlatının nasıl bir şarkı sözüne dönüştüğünü görebilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra metnin deşifresi de ses kaydıyla birlikte kullanıcılara sunuluyor. 

Ücretsiz deneme sürümü de bulunan OASIS'in fiyatlandırması ise temel ve profesyonel paketler için aylık 5 dolar, yıllık 50 dolar ile yıllık 150 dolar olarak değişmekte. Eğer ses kayıtları iş akışınızın ayrılmaz bir parçası ise OASIS'e şans verebilirsiniz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.