Sanal gerçeklik teknolojisine odaklanan VRLab Academy, 11 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

VRLab Academy, aradan geçen 3 yılın ardından yeni bir yatırım daha aldığını duyurdu. VRLab Academy tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 11 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı.
Sanal gerçeklik teknolojisine odaklanan VRLab Academy, 11 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Laboratuvar deneylerinin ile sanal gerçeklik teknolojisini buluşturan yerli bir girişim olarak karşımıza çıkan VRLab Academy'nin ilk yatırımını aldığını 2020 yılının Temmuz ayında sizlere aktarmıştık. VRLab Academy, aradan geçen 3 yılın ardından yeni bir yatırım daha aldığını duyurdu.

VRLab Academy tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 11 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı. VRLab Academy'nin yatırım turuna, Teknoloji Yatırım AŞ, TechOne, Lima Ventures, Heaventures ve hiVC gibi önemli yatırımcılar katıldı.

VRLab Academy'nin ne kadar yatırım aldığı ise paylaşılmadı. Hatırlatmak gerekirse VRLab Academy, ilk yatırımını da Lima Ventures'tan almıştı.

Laboratuvar deneyimlerini sanal gerçeklik teknolojisi ile birleştirerek yeni nesil bir eğitim teknolojisi çözümü sunan VRLab Academy, öğrencilerin bilimsel deneyleri dijital ortamda yapmalarına olanak tanıyor. VRLab Academy, 10 farklı kategoride 200’den fazla farklı laboratuvar deneyi sunuyor. VRLab Academy'nin 30’dan fazla ülkede kullanıldığını da ekleyelim.

ABD pazarında büyüme stratejisini doğrulaması için yürüttükleri hızlandırma programını başarıyla tamamladığı tarihten itibaren VR Lab Academy ile yakın çalışma yürüttüklerini belirten Teknoloji Yatırım A.Ş. yatırım direktörü Elif İnalkoç Gedikli, bu yatırım turunun global pazarda etki yaratan firmanın rekabet gücünü artıracağına yürekten inandıklarını da aktardı.

Dünya ölçeğinde lider Edtech platformu olma hedefi doğrultusunda büyümeye devam ettiklerini belirten VRLab Academy Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Gürcan Demirci, yatırım turu ile birlikte Amerika yapılanmasıyla global kullanıcılarına çözüm sağlayacaklarını da paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.