Online toplantıları yazılı notlara dönüştüren yapay zeka destekli uygulama: Superpowered

Yapay zeka destekli Superpowered, Zoom, Teams gibi platformlara entegre olarak online toplantılarda not almayı otomatikleştiriyor. 
Online toplantıları yazılı notlara dönüştüren yapay zeka destekli uygulama: Superpowered

Online toplantılar, son yıllarda iş dünyasında ve eğitim alanında giderek daha fazla kullanılmaya başladı. Zaman ve mekan sınırlamalarını ortadan kaldırarak, katılımcıların kolayca bir araya gelip fikir alışverişinde bulunmalarını sağlayan bu toplantılar, özellikle pandemi döneminde popülaritesini artırdı. Salgın nedeniyle birçok iş yeri ve okul, yüz yüze toplantıları mümkün kılmayacak şekilde kapanmak zorunda kaldı. Bu nedenle, insanlar online toplantılar aracılığıyla işlerini sürdürdüler ve eğitimlerini devam ettirdiler.

Zoom, Teams gibi platformlara entegre yapay zeka destekli not alma uygulaması

Online toplantıların popülerliği, teknolojideki hızlı gelişmelerle birlikte artmaya devam ediyor ve şimdi hayatlarımızda kalıcı hale gelen bu toplantılara, kişilerin hayatını kolaylaştıran üçüncü taraf uygulamalar eşlik ediyor. Superpowered da bu uygulamalardan biri. Yapay zeka destekli Superpowered, Zoom, Teams gibi platformlara entegre olarak online toplantılarda not almayı otomatikleştiriyor. 

Yapay zeka destekli not alma uygulamaları, online toplantılarda kullanıcıların notlarını almak ve toplantıda geçen konuları kaydetmek için tasarlanıyor. Bu uygulamalar, toplantıda konuşulanları otomatik olarak kaydederek, kullanıcılara not alma işini kolaylaştırıyor ve bazı uygulamalar, sesli notlar almayı, metin dönüştürme özelliği sayesinde yazıya dönüştürmeyi ve hatta toplantıda kullanılan sunumları ve dokümanları bile kaydetmeyi sağlıyor. Superpowered'ın yaptığı da tam olarak bu. 

Türkçe dil desteği de mevcut

Platformu kullanmak için uygulamayı cihazınıza kurmanız gerekiyor, ne yazık ki Superpowered web destekli bir şekilde çalışmıyor. Uygulamayı kurduktan sonra e-posta adresinizde Superpowered'a erişim izni vermeniz gerekiyor ki sizin toplantı takviminizi görebilsin. Bu sayede hangi toplantıya ne zaman gireceğinizi, geri sayım şeklinde Superpowered panosunda görebiliyorsunuz ve toplantı başladığı anda, verdiğiniz kamera ve mikrofon izinleriyle birlikte uygulama da devreye giriyor. Böylece toplantıda söylenen her şeyi yazılı notlara çevirmeye başlıyor. 

Uygulama şu anda sadece Mac ve Windows destekli cihazlarda kullanılıyor, ancak ilerleyen dönemde mobil ve Linux desteği de alabileceği belirtiliyor. Ayrıca Superpowered Google ve Outlook takvimleri ile entegre halde çalışıyor. Superpowered'ın bizim için en önemli özelliği birçok dilin yanı sıra Türkçeyi de destekliyor oluşu

Bu arada hemen belirtelim, Superpowered toplantılarınızı kaydetmiyor. Ses canlı olarak kopyalanıyor ve hemen siliniyor. Transkriptler, silinmeden önce notlar oluşturulabilmesi için kullanıcıya zaman tanımak amacıyla 7 gün boyunca saklanıyor. 

Superpowered ne yazık ki tüm özelliklerini ücretsiz sunan bir uygulama değil, ancak ücretsiz bir planı da var ve bu plan oldukça kısıtlı. Uygulamanın diğer planları ise aylık 20 ve 50 dolar olara ücretlendiriliyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.