Oyun içi reklam platformu Anzu, 48 milyon dolar yatırım aldı

Emmis Corporation liderliği üstlendiği yatırım turuna PayPal Ventures, Evolution, Simon Equity Partners ve Bandai Namco Entertainment 021 Fund katılım gösterdi.
Oyun içi reklam platformu Anzu, 48 milyon dolar yatırım aldı

Oyun içi reklam platformu Anzu, B serisi yatırım turunda 48 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turunda Emmis Corporation liderliği üstlendi. Yatırım turuna katılanlar arasında PayPal Ventures, Evolution, Simon Equity Partners ve Bandai Namco Entertainment 021 Fund yer aldı.

Anzu'nun 2022 yılında NBCUniversal ve HTC'nin de desteğiyle 20 milyon dolar yatırım aldığını sizlere aktarmıştık. 2021 yılında ise şirket, BITKRAFT Ventures ve HBSE Ventures liderliğinde 9 milyon dolar yatırım almıştı.

Ayrıca Anzu'nun 2020 yılında Bitkraft Esports Ventures liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna WPP ve Axel Springer'ın medya ve teknoloji alanındaki yatırım sermayesi Axel Springer Digital Ventures katılımıyla 6.5 milyon dolar yatırım aldığını da hatırlatalım

Anzu'nun mevcut yatırımcıları arasında Sony Innovation Fund, NBCUniversal, WPP, Bitkraft, Samsung Next, Harris Blitzer Sports & Entertainment (HBSE) Ventures, Axel Springer ve Chicago Cubs'ın ana şirketinin yatırım fonu Marquee Ventures yer alıyor. 

Emmis Corporation kurucusu, yönetim kurulu başkanı ve CEO'su Jeff Smulyan, yaptığı açıklamada oyun içi reklamcılığın, bir sonraki en önemli reklamcılık kategorisi olduğunu vurgularken, PayPal Ventures yönetici ortağı James Loftus, Anzu'yu oyun içi reklamcılığın pazar lideri olarak tanımladı. 

Anzu kurucu ortağı ve CEO'su Itamar Benedy'nin aktardıklarına göre şirket, geçen yıl vizyonlarına uygun olacak şekilde pek çok adım attı. Çok daha fazla özel AAA oyun ve premium içerik ile bağlantı kuran Anzu, ölçümleme yeteneklerini geliştirirken, patentlerini ve eşsiz fikri mülkiyet (IP) ürünlerini güvence altına aldı. 

Bu yeni yatırım ile birlikte Anzu, küresel liderlik ekiplerini güçlendirecek. Şirket ayrıca ABD'deki operasyon alanını genişletmek hedefiyle buradaki geliştirici ekiplerini büyütecek. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.